Wandelroutes in Borculo

Wandelen langs historie en door een groene omgeving

Wandelen door Borculo en omgeving

Borculo is een monumentaal, schilderachtig stadje aan de oevers van het riviertje de Berkel. Het is één van die prachtige, unieke plekjes in het Achterhoekse coulisselandschap. Knusse doorkijkjes, de eeuwenoude watermolen, water met waterlelies en sierlijke treurwilgen: het is een bijzonder fotogeniek stadje dat een genot is om te bezoeken. Ga ook zeker naar het Kristalmuseum en het brandweermuseum en geniet daarna van een koel drankje op het terras, met uitzicht op de watermolen. Maar ook het omliggende landschap is zeer de moeite waard om wandelend te gaan verkennen. Kijk maar eens bij de wandelroutes om Borculo hieronder!

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelen in Borculo: mooie foto’s maken

Het stadje en de omgeving zijn zo mooi, dat je er prachtige plaatjes kunt schieten! Eén van de leukste wandelroutes in Borculo is dan ook de fotoroute. Het is een wandeling van zo’n 40 minuten (inclusief het foto's maken) waarbij je de mooiste, meest schilderachtige plekjes van het stadje te zien krijgt. Deelnemers kunnen hun foto’s insturen en de mooiste daarvan worden geselecteerd en op Instagram gezet.


Wandelen rond Borculo: leuk met de kinderen!

In en rond het stadje is er veel te zien en ontdekken, waardoor wandelen rond Borculo ook erg leuk is om te doen met de kinderen. De fotoroute is lekker kort, slechts 2 kilometer, en dus ook haalbaar voor korte beentjes. Verder is er nog een andere, erg leuke tocht: Jutten met Jappie. Deze wandelroute bij Borculo brengt je naar het mooie recreatiegebied Hambroekplas, waar je door middel van leuke opdrachten het gebied verkent.

Wandelen door een afwisselend landschap

Ontdek de prachtige natuur door wandelroutes bij Borculo te lopen. Houd je van zeldzame planten? Loop dan de route Stelkampsveld Borculo. Al lopend door een afwisselend landschap met vennen, bos, heide en akkers, ontdek je de omgeving. Een groot deel van de route gaat door Natura 2000-gebied Stelkampsveld: een beschermd natuurgebied waar je zeldzame flora tegenkomt, zoals de klokjesgentiaan. Ook de routes door buurtschap Boschheurne zijn de moeite waard om te lopen. Wandelroutes bij Borculo laten je kennismaken met het prachtige, veelzijdige landschap van dit uniek stukje Achterhoek!