Wandelroutes in Doesburg

Wandel door knusse straatjes, langs monumentale panden en langs de IJssel

Wandelen in en rondom Hanzestad Doesburg

Hanzestad Doesburg ademt historie en is mede daardoor de perfecte uitvalsbasis om heerlijk te wandelen. Gedurende een stadswandeling in Doesburg ontdek je de vele bezienswaardigheden, leer je interessante feitjes en geniet je van de knusse straatjes en prachtige monumentale panden. Er zijn verschillende wandelroutes in Doesburg om de stad te leren kennen. De binnenstad van Doesburg is een opeenstapeling van monumenten en beeldbepalende pandjes. Naast het centrum biedt de verdere omgeving van Doesburg ook voldoende wandelplezier. Wandelen langs de IJssel rondom Doesburg en omliggende buitengebieden zijn ook samengepakt in mooie, uitgebreide wandelroutes.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelroutes in Doesburg centrum

Om te beginnen is het centrum van Doesburg meer dan de moeite waard om wandelend te ontdekken. Kies voor een interessante, vlotte stadswandeling door Doesburg om allerlei feitjes te weten te komen. Ook wordt je langs de vele monumentale panden geleid waarvan velen nog stammen uit de 17e eeuw.

Historische stadswandeling door Doesburg

Hanzestad Doesburg heeft een zeer goed bewaard historisch centrum. Spot in de oude kern de rijk versierde gevels, Middeleeuwse straatjes en maar liefst 150 monumentale panden. Belangrijke uitblinkers die je gedurende het wandelen in Doesburg tegenkomt zijn onder andere het Lalique Museum, de Vischmarkt en De Waag, de oudste horecagelegenheid van Nederland.

Fotoroute stadswandeling door Doesburg

Deze route leidt je langs de meest fotogenieke plekjes binnen de Hanzestad. Zo mis je tijdens het wandelen in Doesburg geen enkele trekpleister op de gevoelige plaat. Het is ook de uitgelezen kans om aan het thuisfront te laten zien hoe mooi Doesburg is. Natuurlijk kan je jouw unieke plaatjes posten op social media om anderen ook te inspireren voor een wandeling door Doesburg.

Wandelen in de omgeving van Doesburg

De stad in de Achterhoek heeft ook een rijk natuurgebied en dat is juist het mooie aan wandelen in Doesburg. Je combineert tijdens het wandelen in Doesburg historie, cultuur én natuur. Doesburg ligt aan de rand van de Veluwezoom. Verschillende wandelroutes door Doesburg laten jou genieten van deze mooie omgeving vol bossen, landgoederen en rivieren. Doesburg wordt ook wel de Poort van de Achterhoek genoemd en dat kan je al wandelend ontdekken!