Wandelroutes in Doetinchem

Wandelen door de binnenstad, afwisselende natuurgebieden en langs kastelen

Wandelroutes in de gemeente Doetinchem

In omgeving Doetinchem vind je prachtige gemarkeerde wandelroutes. Wandel door natuurgebieden zoals de Zumpe en de Wrange, door de Kruisbergse bossen, rondom Kasteel Slangenburg en dwars door de historische binnenstad van Doetinchem. Tijdens het wandelen verrast het afwisselende landschap je bocht na bocht. Vind hieronder jouw wandelroute in de gemeente Doetinchem en ontdek al wandelend al het moois van Doetinchem, Gaanderen en Wehl. 

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandel startpunten in Doetinchem 

In de gemeente Doetinchem zijn 7 startpunten van het Achterhoekse wandelnetwerk. Je herkent een startpunt aan de rode informatiepanelen met daarop een kaart en route-informatie. Vanaf deze startpunten kun je een kant en klare route volgen. Je kunt ook zelf routes combineren. Zo raak je nooit uitgewandeld in Doetinchem en de Achterhoek.

Wandelen over Landgoed Slangenburg

Landgoed Slangenburg ligt in de buurt van Doetinchem. De wandelroute ‘Trapeziumwandeling’ voert je over het uitgestrekte gebied van het landgoed. De wandelpaden leiden je langs beekjes, door weelderige bossen en de afwisselende natuur van Doetinchem. Kasteel Slangenburg stamt uit de 17e eeuw en de inrichting, het meubilair en wandschilderijen zijn bewaard gebleven. Bijzonder aan dit landgoed is de tuin. Het behoort tot de best bewaarde voorbeelden van de Nederlandse tuinaanleg uit de 17e eeuw.

Wandelen over Klompenpaden in Doetinchem

De wandelroute ‘Klompenpad Ganderpad’ ligt in omgeving Gaanderen, een dorp in de gemeente Doetinchem. Wandel over boerenland, langs de Oude IJssel, over rivierduinen, over zandwegen en langs vergeten doorsteekjes. Verder voert de wandelroute je langs oude sporen van de ijzerindustrie. Klompen zijn natuurlijk niet verplicht. Stevige laarzen of wandelschoenen zijn tijdens deze wandeling misschien een beter idee!