Wandelroutes Kasteel Ruurlo

Wandelen door een afwisselend landschap

Wandelroutes rondom Kasteel Ruurlo

Wie gaat wandelen rondom het kasteel in Ruurlo zal zich in een sprookjesachtige omgeving begeven, omringd met een verscheidenheid aan natuur. Langs de door bloemen gesierde weilanden en wandelpaden kom je langs diverse monumenten en bezienswaardigheden voor zowel jong als oud. Het kasteel behoort tot de meest indrukwekkende kastelen van Gelderland. In dit prachtige gebouw is Museum MORE gevestigd waar je de de grootste Carel Willink-collectie ter wereld kunt bewonderen. Wandelen rondom het kasteel in Ruurlo zal ongetwijfeld een leuke ervaring zijn, met de mogelijkheid tot het doen van diverse activiteiten, waaronder een bezoek aan het museum, de kasteeltuin of het nabijgelegen doolhof. De wandelroutes rondom het kasteel van Ruurlo zijn zodanig met elkaar verbonden dat diverse bezienswaardigheden gemakkelijk met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Een greep uit de wandelroutes bij kasteel Ruurlo

Er zijn diverse wandelroutes rondom het kasteel van Ruurlo voor wandelaars van elk niveau. Het vijf kilometer lange Liefdespad is één van de veelzijdige wandelroutes rondom het kasteel van Ruurlo waarbij kunst, natuur en recreatie elkaar afwisselen. Langs de route kom je diverse uitingen van kunst tegen met het thema liefde. Onder andere hangers met hartjes in de bomen en kleurrijke bankjes doen de naam van deze wandelroute eer aan. Met deze wandelroute kan je bovendien alle kanten op. Geniet van een welverdiende pauze bij Pannenkoekboerderij De Heikamp of laat de jongste wandelaars zich uitleven in het klimbos.

Bezoek museum More tijdens het wandelen bij kasteel Ruurlo

Wie een intensieve wandeltocht wil combineren met een museumbezoek, kan zijn hart ophalen met de doolhof-museum MORE route. Deze route voert allereerst naar het naastgelegen dorp Barchem, waar een overvloed aan natuur te vinden is. Akkers, weilanden en bossen zullen bewandeld worden waarna een bezoek aan Museum MORE je laat kennismaken met diverse schilderijen in het kasteel. Deze schilderijen behoorden toe aan Carel Willink, die in de 20e eeuw in het kasteel woonde. Het bezoeken van diverse tentoonstellingen behoort tot de mogelijkheden, waarbij naast de werken van Carel Willink ook diverse andere schilderijen aan bod komen.