Wandelroutes langs de IJssel

Geniet van eindeloze vergezichten

Wandelen langs de IJssel

De meanderende IJssel is, met haar oevers en uiterwaarden, volgens velen de mooiste rivier van Nederland. Dit gebied kenmerkt zich door een betoverend mooie en veelzijdige natuur, pittoreske dorpjes, elegante landgoederen en eeuwenoude (Hanze)steden. Wandelen langs de IJssel betekent lopen over de dijken, door het coulisselandschap en langs graslanden en kastelen en je geniet van eindeloze vergezichten, kwetterende vogels en ruisend riet! Vind hieronder jouw wandelroute langs de IJssel en ontdek al het moois langs de loop van de rivier.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelen langs de IJssel & een stad verkennen

Als je wandelroutes langs de IJssel zoekt dan kun je dat eigenlijk vanaf twee invalshoeken doen. Zo kun je echt gaan voor de rust van de natuur, maar je kunt het ook combineren met de stad. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen langs de IJssel in Zutphen en dat combineren met een terrasje in deze bruisende Hanzestad. Wandel bijvoorbeeld naar de Vispoorthaven waar je, behalve de haven, ook de 16e-eeuwse Drogenapstoren kunt bekijken en in het restaurant kunt genieten van een hapje en een drankje. Met de Stadsrandwandeling Zutphen loop je langs de IJssel en verken je het eeuwenoude centrum van Zutphen.

Wandelen langs de IJssel Doesburg

Maar je kunt ook gaan wandelen langs de IJssel in Doesburg. Deze prachtige Hanzestad ligt op de plek waar de IJssel en Oude IJssel samenkomen. Hier bewonder je de unieke combinatie van een eeuwenoude vestingstad met de schoonheid van het rivierlandschap. Tijdens de veelzijdige route Dagwandeling Oude IJsselvallei bijvoorbeeld, loop je langs de Oude IJssel, door Hanzestad Doesburg en door de schitterende buitengebieden van Drempt, Hoog-Keppel, Hummelo en Laag-Keppel.

Wandelroutes langs de IJssel met dijken en natuur

Wil je niet een hele dag lopen, maar toch een mooie, veelzijdige wandeling maken? Dan is de ‘Van molen tot molenroute’ precies wat je zoekt. Je loopt van het dorpje Rha naar het kleinste stadje van Nederland; Bronkhorst (of andersom). De plaatsjes zijn erg leuk om te verkennen en de route zelf leidt je over de dijk, met een fantastisch uitzicht over de IJssel, graslanden en boerenvelden. Onderweg kun je allerlei vogels spotten en andere fauna en flora ontdekken. Wandelen langs de IJssel brengt je steeds weer wat nieuws!