Wandelroutes op de Lochemse Berg

Wandelen door een glooiend landschap

Wandelen op de Lochemse Berg, geniet van prachtige vergezichten!

Tussen Lochem en Barchem ligt de Lochemse berg, een 49 meter hoge heuvel welke omringd is met bosrijk gebied. Wie gaat wandelen over de Lochemse Berg zal een grote diversiteit aan natuur en dieren tegenkomen. Dennenbomen en beuken langs avontuurlijke bospaden worden afgewisseld met prachtige uitzichten over het land wanneer je je op de top van de Lochemse Berg begeeft. Wie geluk heeft, komt tijdens het wandelen over de Lochemse Berg een ree tegen en bovendien zijn er vele vogels te spotten in het gebied, waaronder spechten en vinken. Vind hieronder jouw route en ontdek al wandelend deze mooie plek.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

De Lochemse Bergroute

Eén van de bekende wandelroutes over de Lochemse Berg is de zeven kilometer lange Lochemse Bergroute. De wandeltocht begint pal onder de Lochemse Berg, waarna je een stuk door het beukenbos loopt. Onderweg kom je onder andere een grote vijver met watervogels tegen en zie je diverse akkers en weides voorbijkomen. Nadat je een beek hebt gepasseerd kom je bij de Hessenweg en de Spaanse schans, welke verdediging bood tijdens de tachtigjarige oorlog. Ten slotte kom je bij het hoogste punt van de Lochemse Berg, waarna je op de terugweg voorbij de boswachterswoning komt. Voor de jongere wandelaars zijn er overigens ook wandelroutes over de Lochemse Berg beschikbaar. Het 'avontuur op de Lochemse Berg' is een wandelroute van ongeveer vijf kilometer en laat de kinderen tijdens het wandelen over de Lochemse Berg diverse aspecten van dit gebied kennen, waaronder de Belvedère uitkijktoren en de Witte Wievenkuil.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de wandelroutes over de Lochemse Berg

Langs de wandelroutes over de Lochemse Berg zijn meerdere plekken te vinden waar je van de omgeving kunt genieten. Maak bijvoorbeeld een tochtje over het water met de Berkelzomp of bezoek één van de monumenten in de buurt, zoals Kasteel de Cloese of de watertoren op de nabijgelegen Paasberg. In het centrum van Lochem kan je bovendien terecht voor een drankje op het terras of een bezoek brengen aan het openluchttheater na het wandelen over de Lochemse Berg.