Wandelroutes in Montferland

Wandelen door uitgestrekte bossen en heuvelachtige gebieden

Montferland leent zich perfect voor een fijne wandeling. De mooiste wandelroutes voeren door deze groene grensstreek met uitgestrekte bossen en heuvelachtige gebieden. Een populair natuurgebied in Montferland is het Bergherbos, de uitkijktoren op de Hulzenberg is zeker een bezoekje waard. Herbeleef de geschiedenis bij kasteel Huis Bergh, de motte Montferland of de loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. Omdat de gemeente Montferland aan de grens ligt met Duitsland vind je er nog oude smokkelpaden die een eigen verhaal vertellen over gebeurtenissen van vroeger en nu. Vind hieronder jouw gemarkeerde wandelroutes in Montferland en ontdek al wandelend de hoogtepunten van Montferland.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandel startpunten in Montferland

In Montferland zijn 9 startpunten van het Achterhoekse wandelnetwerk. Je herkent een startpunt aan de rode informatiepanelen met daarop een kaart en routeinformatie. Vanaf deze startpunten kun je een kant en klare route volgen. Je kunt ook zelf routes combineren. Zo raak je nooit uitgewandeld in Montferland en de Achterhoek.

Wandelroutes langs de grens en door de Montferlandse bossen

Langs de grens met Duitsland loopt een prachtige wandelroute genaamd Keulse Slagenroute. Deze wandelroute leidt je dwars door de Montferlandse bossen en door heuvelachtig gebied. Tijdens het wandelen word je verrast met adembenemende vergezichten over de lagergelegen weilanden. De wandelroute neemt je mee langs verschillende kleine dorpjes in de gemeente. Daarnaast ligt ook ’t Peeske op de route, een bovenslagwatermolen. Deze molen veranderde in 1924 in een café door het gebrek aan water. Rust hier even uit en geniet van een heerlijke lunch. Ook de uitkijktoren op de Hulzenberg is een hoogtepunt tijdens het wandelen. Beklim de toren en geniet van een prachtig uitzicht over Montferland en verder!  

Wandelen over smokkelpaden in Montferland

Vanwege de ligging aan de grens met Duitsland werd in het Monferlandse stadje ’s-Heerenberg vroeger veel gesmokkeld. Tijdens de wandelroute Smokkelpad’ bewandel je de smokkelroute en doe je locaties uit het smokkelverleden aan. De wandelroute start in ’s-Heerenberg. In dit historische stadje bevindt zich onder andere Huis Bergh. Het huis met haar verdedigingsmuren bepaalt het aanbeeld van de stad.