Wandelroutes

Winterswijk Woold

Wandel door een knus landschap met landbouw, bos en veen

Wandelroutes in en rondom Winterswijk Woold

In de omgeving van Winterswijk tref je een uniek stukje Nederland. Dit deel van de Achterhoek is zeer veelzijdig en kent een lange geschiedenis. De diverse wandelroutes in dit gebied worden dan ook gekenmerkt door een fraai coulisselandschap, historische bezienswaardigheden en leiden je veelal door beschermd natuurgebied. Het Woold neemt hierbij een speciale plek in. Wanneer je de wandelroutes Winterswijk Woold hieronder bekijkt, krijg je direct zin om erheen te gaan!

Wandelen bij Winterswijk in Woold

Het Woold maakt deel uit van Nationaal Landschap Winterswijk. Dit bosrijke gebied ligt tegen de grens met Duitsland aan. Uniek aan dit deel van de Achterhoek is dat er in het verleden geen of nauwelijks ruilverkaveling heeft plaatsgevonden. Daardoor zijn de boerenpercelen hier veel kleiner en heeft het landschap een knus karakter, met landbouw, bos en veen: het Wooldse Veen.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelen Winterswijk Woold: Natura 2000 gebied Bekendelle

Wanneer je een echt bijzondere wandelroute bij Winterswijk in Woold zoekt, is de Natuurtocht door Bekendelle de juiste keuze. Het is een van de weinige moerasbossen in ons land. Je vindt er verschillende soorten zeldzame flora en fauna. Deze route is niet zo lang en dat geeft je de gelegenheid om goed te kijken! Je loopt door alluviaalbos, dus met verschillende soorten loofbomen en een rijke mosflora. Hier zie je ook het zeldzame spatelmos. Daarnaast groeien er bijzondere planten, zoals de bosgeelster en de slanke sleutelbloem. Maar kijk niet alleen naar de grond. Hier vliegen ook vlinders, bosbeekjuffers en zweefvliegen die je ergens anders in Nederland (bijna) nooit ziet. Hier kan je zelfs boommarters tegenkomen! Vogelspotters komen ook graag in Bekendelle, want dit gebied is thuis van de ijsvogel, grote gele kwikstaart en middelste bonte specht. Vergeet dus niet je kijker en camera mee te nemen.

Wandelen bij Winterswijk Woold over het Wenterslenterpad

Een van de leukste wandelroutes in Winterswijk Woold is het Wenterslenterpad. Oftewel het 'Winterswijkslenterpad'. Deze zeer gevarieerde route is de perfecte manier om kennis te maken met dit mooie stuk van de Achterhoek. Loop over landgoederen, langs historische panden en schitterende natuurgebieden. Het pad gaat dwars door het fraaie coulisselandschap en daardoor word je steeds weer verrast met een ander uitzicht!