Wenterslenterpad

Winterswijk

23.98 Km 04:48 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Dé manier om Winterswijk - in de volksmond ook wel Wenters of Wenterswiek - te verkennen, is door déze wandeling te lopen. De route voert langs historische panden, over landgoederen en door prachtige natuurgebieden. Zo loop je langs de slingerende beek Boven-Slinge, door het bijzondere natuurgebied Bekendelle en over een vlonderpad door het Meddose Veen. Bordjes met een blauwe voetstap geven de route aan.

Winterswijk

Met een uitgebreid winkelaanbod, gezellige terrassen en uitstekende restaurants vermaak je je hier prima. Kunstliefhebbers bezoeken Villa Mondriaan, het woonhuis van Piet Mondriaan, of een van de Winterswijkse musea, galerieën of beeldentuinen.

Boven-Slinge

De Boven-Slinge is de grootste min of meer natuurlijke beek in het gebied van Winterswijk. In Duitsland, waar de Boven-Slinge ontspringt, is de beek bijna volledig rechtgetrokken.  Pas over de grens krijgt hij zijn meer natuurlijke, kronkelige loop terug. Net als de andere beken hier stroomt de Boven-Slinge door beekbossen.

Berenschot’s Watermolen

In 1652 bouwde de heer Adriaen van Eerde tot Pleckepoel deze molen, als bezitting van havezate Het Plekenpol. Terwijl je op het zonnige terras geniet van je kopje koffie, zie en hoor je hoe het waterrad draait en knarst en hoe het water over de stuw valt.

Bekendelle

Dit is een van de weinige moerasbossen in Nederland. Bij regenachtig weer staat een deel van het gebied onder water. Er komen bijzondere planten en dieren voor. Als je geluk hebt, ontdek je de ijsvogel of de grote gele kwikstaart.

Meddose Veen

Het Meddose Veen is onderdeel van het grotere Korenburgerveen, een hoogveengebied ten noordwesten van Winterswijk. In heel Nederland is nog maar honderd hectare levend hoogveen, dat maakt dit gebied heel bijzonder. Je vindt er zeldzame vlinders, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen.

 

Lees meer
Natuur

TOP Berenschot

Wooldseweg 74

SP02 Station Winterswijk

Stationsstraat

SP11 Rommelgebergte

Meekertweg 8

SP07 Het Winkel

De Slingeweg 20

TOP Vreehorst

Vreehorstweg 43
T51
Z38
Z83
Z42
Z57
Z37
Z87
Z81
G25
G69
SP02
G71
G45
G12
G53
T75
SP11
H82
T74
T71
T72
T10
T73
H36
H58
H43
H47
Z28
Z89
Z34
Z39
Z50
SP08
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route