Arfgoodroute

Groenlo

Zwillbrock

Lievelde

Zwolle

Corle

44.30 Km 02:57 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Alle toeristische attracties en bezienswaardigheden langs deze route vertellen je iets over het cultuurhistorische 'arfgood' (erfgoed) van de Achterhoek. Je fietst over essen, door broeklanden en over heidevelden in het zeer afwisselende coulisselandschap. Daarnaast doorkruis je de natuurgebieden Zwillbrocker Venn en Vragenderveen. Stop zeker bij een bierbrouwerij of wijngaard om wijn of bier van Achterhoekse bodem te proeven! De route wordt aangegeven met zeshoekige bordjes met Arfgoodroute erop.

1. Vestingstad Groenlo

In Groenlo herinnert nog veel aan de roemrijke vestinggeschiedenis uit de zestiende en zeventiende eeuw. Op de stadswallen staat het kanon dat is achtergelaten door prins Frederik Hendrik. Ook het Stadsmuseum besteedt veel aandacht aan de Spaanse tijd.

2. Brouwersnös

Deze ambachtelijke stadbrouwerij is gevestigd in een historische villa in Groenlo. In het proeflokaal kun je de bieren uitgebreid proeven, onder het genot van bijpassende hapjes. Ook worden er rondleidingen gegeven en kun je er lekker lunchen of dineren.

3. Vragender

Dit kleine kerkdorp valt onder de gemeente Oost Gelre. Leuke bezienswaardigheden in Vragender zijn onder andere de ruïne van de Sint Jacobskapel en korenmolen De Vier Winden (met molenwinkel). Voor een pauze kun je terecht bij een van de drie cafés rondom de kerk.

4. Brouwhoes Bier Experience

Op een interactieve en educatieve manier kom je meer te weten over bierbrouwen. Na afloop van de Experience kun je de bieren natuurlijk proeven aan de bar. Maar op deze historische plek draait niet alles om bier, je ontdekt ook meer over de gebeurtenissen tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

5. Wijngaard Schepershof

Net buiten de bebouwde kom van de vestingstad Groenlo worden groene weilanden, maisvelden en houtsingels onderbroken door een verrassend nieuw element: wijnstokken. Hier worden hoogwaardige wijnen gemaakt die regelmatig in de prijzen vallen. Er is ook een siertuin, een moestuin en een boomgaard. Een fijne plek voor een pauze!

Lees meer
Natuur

TOP Beneman

Winterswijkseweg 9

TOP Haak en Hoek

Holterhoekseweg 6

TOP Marveld

Elshofweg 6

TOP Erve Kots

Eimersweg 4
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route