Blokje om

Lochem, & Laren
28.12 Km 01:34 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

"Even een blokje om? Dan is deze route iets voor jou. Volg de knooppunten en leer de omgeving van Lochem kennen. Je fietst door het Grote Veld, over landgoed Velhorst en landgoed Ampsen, door het gezellige dorp Laren en je kruist het riviertje de Berkel en het Twentekanaal een paar keer. 

Deze fietsroute is te koop bij VVV Lochem.

Lochem

Als je Lochem binnenkomt, vallen twee dingen op: de spontane begroetingen van de ‘locals’ en de prachtige historische straatnamen als ’t Ei, de Bierstraat of de Brouwhuissteeg. De stadsrechten dateren al sinds 1233 maar nog steeds heerst er de gemoedelijke sfeer van een dorp. 

Grote Veld

Het Grote Veld was vroeger een uitgestrekt heide- en bosgebied met vennetjes. Vandaag de dag liggen er her en der nog veldjes met dop- en struikheide. Dit gebied wordt afgewisseld met weilanden en vormt zo het kenmerkende coulisselandschap.

Laren

Het bourgondische dorpje Laren is onder andere bekend van de jaarlijkse Fiets 4 Daagse 'De Achterhoek'. Midden in Laren staat de NH kerk uit 1835 en is een fraai voorbeeld van een 'waterstaatkerk'. De kerken werden met overheidssteun gebouwd en door waterstaatsingenieurs ontworpen. 

Landgoed Ampsen

Bij Ampsen denkt men vaak alleen aan het kasteel. Maar zeker ook het landgoed is de moeite waard om te bezoeken. Er broeden hier zo’n tachtig verschillende soorten vogelsoorten. Met zijn bomenlanen, verspreide akkers, weiden en een sterrenbos biedt het een enorme variatie. Het sterrenbos is een verzameling van lanen die volgens een bepaald patroon met elkaar verbonden zijn en op een centraal punt bij elkaar komen. Deze lanen vormen een prachtige ster om het midden heen."

Startpunten

VVV Inspiratiepunt Lochem
Markt 2
Lochem
TOP Bosrijk Ruighenrode
Vordenseweg 6
Lochem

Deel deze route