Bourgondisch Oost Gelre

& Groenlo
18.59 Km 03:43 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Als bakermat van Grolsch bier ademt Groenlo een bourgondische sfeer van gastvrijheid en vertier. Op deze routes kom je langs diverse restaurants waar niet alleen de menukaart lonkt, maar ook het de ambiance uitnodigt om jezelf te trakteren op iets lekkers. Maar hoeveel beter smaakt het je wanneer je goed trek hebt? Daarom eerst maar eens flink aan de wandel door het vestingverleden van Groenlo en het mooie buitengebied.

Bekroonde Achterhoekse wijn

Je komt langs wijngaard Schepershof, waar je beslist ook een Achterhoeks wijntje moet proeven op het terras in de wijngaard. De wijnen van wijngaard Schepershof worden jaarlijks bekroond met prijzen! Je komt door kerkdorp Lievelde, waar je in het karakteristieke pand aan het spoor de sfeervolle horecalocatie Loco vindt.

Genot voor oog en smaakpapillen

Even buiten Lievelde kom je terecht bij Erve Kots, dat met haar Brouwhoes Experience het proces van het bierbrouwen op een speelse manier presenteert. Uiteraard kan er ook geproefd worden! Bij Erve Kots kun je je tegoed doen aan heerlijke pannenkoeken of uitgebreid a la cart lunchen en dineren.

Weer terug in Groenlo moet je zeker bij Restaurant Welgelegen binnenstappen. Hier gaan niet alleen je smaakpapillen genieten, maar ook je ogen! En dan wordt het tijd voor een drankje bij Bierbrouwerij Brouwersnös, die met zijn bekroonde bieren niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan vestingstad Groenlo.

Startpunten

VVV Inspiratiepunt Groenlo
Kevelderstraat 1
Groenlo
TOP Marveld
Elshofweg 6
Groenlo
SP32 Groenlo
Halve Maanweg
Groenlo
SP29 Old Ikink
De Stegge 19
Lievelde
TOP Erve Kots
Eimersweg 4
Lievelde

Deel deze route