VVV Inspiratiepunt Groenlo

Kevelderstraat 1, 7141 BE Groenlo | Tel: +31 544 461 247 | Toon op kaart

Voor wie inspiratie zoekt voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Groenlo en omgeving is een bezoekje aan het VVV Inspiratiepunt Groenlo een échte aanrader. 

In het VVV Inspiratiepuntpunt Groenlo word je meegenomen in het verhaal van de Slag om Grolle. Een grote veldslag in de 80-jarige oorlog, waarvan de herinneringen in Groenlo nog altijd zichtbaar zijn. Via projecties, foto’s en verhalen krijg je concrete tips om er op uit te gaan en deze herinneringen zelf te gaan bekijken. Via een VR-bril kun je zelf aanwezig zijn bij het tweejaarlijkse evenement Slag om Grolle, waarbij zo’n 1500 re-enactors deze historische slag naspelen.

Via luisterfragmenten kun je ‘de slag’ meebeleven vanuit verschillende perspectieven: Prins Frederik Hendrik, een Spaanse soldaat, een inwoner en de kinderen Harmen en Bregje. Bij een grote ronde tafel over de vestingstad kun je hendels bedienen waarmee je meer informatie krijgt over belevenissen in de stad. 

Maar ook andere thema’s komen aan bod. Zo kun je meer te weten komen over de bierhistorie van Groenlo; de wieg van het biermerk Grolsch. In biervaten vind je informatie over deze biergeschiedenis en waar je lokale brouwers kunt bezoeken. Ook is er aandacht voor de Grolse Want. Het breien van deze wanten stamt al uit de 17e eeuw en is zelfs nationaal immaterieel erfgoed. Via een touchtafel kun je op een interactieve manier informatie krijgen over belevingstips in de omgeving. Er is in het inspiratiepunt ook informatie te vinden over de directe omgeving en de regio Achterhoek. Via een speciale Routemixer kun je je eigen route op maat samenstellen.

Bij dit VVV Inspiratiepunt kun je niet alleen terecht voor inspiratie, maar ook voor informatie. Je vindt er wandel – en fietsroutes, souvenirs, arrangementen, kaartjes voor leuke evenementen en excursies. De VVV-medewerkers geven graag advies.   

Website E-mail Telefoon