Buurtschappenroute

Ulft

Gendringen

Wieken

Milt

12.80 Km 02:34 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Volg de oranje voetstapjes.

Ooit gehoord van de buurtschappen Wieken en Milt? Met deze wandelroute kom je erlangs! Vaak gaat het om niet meer dan een paar huizen of boerenhoeven die van oudsher bij elkaar horen. Je wandelt dus vooral door groen buitengebied, terwijl je geniet van prachtige vergezichten. Maar je komt ook dwars door de gezellige dorpen Ulft en Gendringen. Bovendien loop je een heel stuk parallel aan de Oude IJssel. Over mooie vergezichten gesproken! 

Ulft

Ulft kent een rijke geschiedenis op het gebied van ijzerindustrie. Het oude fabrieksterrein is nu een bruisende plek waar theater, innovatie, evenementen en horeca samenkomen. Ook het VVV Inspiratiepunt bevindt zich hier, een mooi startpunt om de omgeving te ontdekken.

Varsselder

Varsselder werd al in de vijftiende eeuw als buurtschap vermeld. Aanvankelijk kende Varsselder een verspreide bebouwing van boerderijen. In het begin van de twintigste eeuw kreeg de buurtschap meer de allure van een dorp.

Gendringen

Gendringen is een van de grotere kernen van de gemeente Oude IJsselstreek. Het dorp ligt pal aan de Duitse grens. In de middeleeuwen was Gendringen een vesting. Vlakbij ligt natuur- en recreatiegebied Engbergen, met onder andere een kinderboerderij en diverse wandel- en fietspaden. 

Rivier de Oude IJssel

De Oude IJssel begint in Duitsland onder de naam Issel en loopt daarna via de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst naar Doesburg, waar de rivier uitmondt in de IJssel. De Oude IJssel is ontzettend belangrijk geweest voor de ijzerindustrie in deze regio.  

Wijngoed Montferland

In buurtschap De Wals bevindt zich een van de twee wijngaarden van Wijngoed Montferland. Hier worden Achterhoekse wijnen van hoge kwaliteit gemaakt. Op zaterdagmiddag kun je meedoen aan een rondleiding door de wijngaarden, inclusief proeverij. 

Lees meer

SP60 Diekshuus

Ulftseweg 4A

TOP DRU Industriepark

Hutteweg 24
Y17
Y31
Y22
Y34
Y42
Y48
Y21
Y23
Y78
Y51
SP60
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route