Wijngoed Montferland

Munsterweg 4, 7081 HJ Gendringen | Tel: +31 315 386280 | Toon op kaart

Direct achter kasteel Huis Bergh beschikt Wijngoed Montferland over de prachtig gelegen wijngaard Bergherbos. Wilt u deze bezoeken o.l.v. een enthousiaste wijnboer, dan bent u van harte welkom.

Wijngaard Bergherbos ligt op een heuvel, gericht op het zuiden, en de bodem is schraal. Zand en kiezel en een grondwaterstand van meer dan 8 meter maken het voor de druif een stuk lastiger om de juiste voeding te vinden. Maar dit maakt de wijn van deze wijngaard ook bijzonder en levert een topwijn op. Voor de vele toeristen, die jaarlijks kasteel Huis Bergh bezoeken is het verrassend om tijdens een wandeling door “de Plantage” plotseling een wijngaard te ontdekken.

Door de inzaai van bloemen en kruiden in combinatie met de vele rozen en lavendel waant de bezoeker zich even in de wijngaarden van Frankrijk.

Een bezoek aan Wijngoed Montferland is meer dan een wandeling door de wijngaarden. U wordt gastvrij ontvangen en rondgeleid door wijnboer Leon Masselink en hij vertelt u graag over zijn werk en zijn wijnen. U kunt langskomen op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur zonder afspraak en u kunt een kijkje nemen in de wijnmakerij, de wijnkelder en wijnen proeven in de wijnproeverij of buiten op een heerlijk terras, omringd door wijngaarden en weilanden (kosten van een miniproeverij van 4 wijnen bedragen € 6.50 p.p.)

Voor groepen kunt u bij Wijngoed Montferland terecht voor bijzondere arrangementen en uitstapjes op maat. In samenspraak met de wijnboer kunt u de bestaande arrangementen aanpassen aan uw eigen wensen.

Website E-mail Telefoon