Corlese Veldentocht

11.40 Km 02:45 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Start- en eindpunt De Twee Bruggen

Deze route is gemarkeerd met bordjes met groene voetstapjes. 

Buurtschap Corle

Buurtschap Corle is met krap 300 inwoners op ruim acht vierkante kilometer de kleinste van de negen buurtschappen in de gemeente Winterswijk. Vanaf startpunt De Twee Bruggen (10) aan de Meenkmolenweg 13, wandel je naar het natte natuurgebied Grote Goor. Vogel- en bomenliefhebbers kunnen tijdens deze wandeling hun hart ophalen. Denk er aan om je verrekijker mee te nemen!

Bomenmuseum

Wie van bomen en in het bijzonder van linden houdt, kan eens een kijkje nemen bij het Lindearboretum (tussen Z68 en Z19), een soort bomenmuseum. Je ziet er alle soorten lindes, maar ook lei- en snoeivarianten. De tuin is vrij toegankelijk. Wil je alles over deze boomsoorten weten? In het voorjaar en de zomer kun je een excursie boeken. www.lindearboretum.nl

Weidevogels spotten

Op de Goordiek heb je uitzicht over het Grote Goor. Dit weidevogelgebied ligt langs de Schaarsbeek, die in het Korenburgerveen ontspringt en naar de Slingebeek bij Bredevoort loopt. In de kronkelende zijbeek komen veel weide- en watervogels voor zoals talingen, strandlopers en plevieren. In het voorjaar broeden hier kwartels, kieviten en tureluurs. De vogels houden van rust, je mag het Grote Goor daarom niet betreden. Wel kun je de prachtige natuur prima overzien vanaf het uitzichtpunt aan de Goordiek. Een verrekijker komt hier goed van pas. Zie je kleine zwarte koeien lopen? Dat zijn Galloway-runderen, die vrij in de natuur lopen. Soms zie je ze waden in de beek.

Schuilhut bij ruïne Hemmink

Bijna aan het eind van de route kom je langs een ruïne (Z22). Het is een overblijfsel van boerderij Hemmink, een zeer oud goed dat al in 1331 wordt genoemd. Door een verervingskwestie kwam de boerderij in verval. Nu staan er alleen nog wat delen van muren. Een prima plek om even te pauzeren, er zijn picknickbanken en een schuilhut.

Onderweg zin in koffie? Halverwege de route ligt, aan de Corleseweg, restaurant De Woord. Hier kun je ook zelfgestookte likeurtjes proeven!

Begin- en eindpunt De Twee Bruggen is een vakantiepark met restaurant. Je kunt er onder andere de lekkerste pannenkoeken eten. Melk en eieren komen van boerderijen uit de buurt en het meel wordt gemalen bij de Meenkmolen. 
 

Lees meer
Natuur

TOP De Twee Bruggen

Meenkmolenweg 13
Z22
Z77
Z69
Z78
Z45
V28
V31
V27
Z19
Z68
Z44
Z90
Z62
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route