Eefsele wandeling

Groenlo, & Lievelde
13.98 Km 02:48 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Volg de bordjes met paarse voetstapjes.

Deze wandeling gaat door de vestingstad Groenlo en de landelijke omgeving van het buurtschap Eefsele. Een gedeelte van de route loop je over de oude tramlijn tussen Groenlo en het kerkdorp Lievelde, die van 1883 tot 1922 in gebruik was.

Kaasboerderij Weenink
Vlak bij elkaar aan de Eimersweg in Lievelde kom je langs twee typisch Achterhoekse locaties. Met eigen ogen zien hoe boerenkaas wordt gemaakt? In Kaasboerderij Weenink is dit proces stap voor stap te volgen. In de landwinkel kun je het eindresultaat proeven en kopen.

Brouwhoes Erve Kots
Voor de liefhebber van een goed glas bier is het Brouwhoes van Erve Kots een must, waar op traditionele wijze bier en pils gebrouwen wordt. En in het openluchtmuseum zie je hoe de Achterhoekse boer vroeger woonde en werkte. Bovendien biedt de oud-Saksische herberg een uitgebreide menukaart met bijvoorbeeld pannenkoeken en traditionele pillewegge.

Wijngoed Schepershof
Ook voor de wijnliefhebber is dit een interessante wandeling. Iets van de route af, aan de Slatmansweg 6a, vind je Wijngaard Schepershof. Hier worden drie soorten wijndruiven verbouwd: de rode Regent, de witte Solaris en de Johanniter. In de prachtige tuin bevinden zich bovendien meer dan 200 verschillende soorten planten en struiken.

Groenlo
In Groenlo loop je door de Heuzelsgoot, een nieuw stukje natuur dat deel uitmaakt van de Ecologische Verbindingszone. Aan de noordkant stroomt de Groenlose Slinge. Deze laaglandbeek heeft niet altijd dezelfde loop gehad. Vroeger was het een meanderend riviertje dat ook door de stadsgracht liep. Later werd de loop verlegd langs het noorden van Groenlo en in de 20e eeuw werd de Slinge grotendeels gekanaliseerd.
 

Startpunten

TOP Erve Kots
Eimersweg 4
Lievelde
SP32 Groenlo
Halve Maanweg
Groenlo

Deel deze route