Vestingstad Groenlo

, Groenlo | Toon op kaart

Groenlo is een Vestingstad. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de vaderlandse geschiedenis. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog is er veel gevochten om Groenlo. Nog steeds vind je daar de sporen van terug. Het stratenpatroon in de binnenstad, de stadgrachten en de kanonnen op de stadswallen; allemaal ademen ze sfeer van weleer. Elke twee jaar is Groenlo het decor van de Slag om Grolle. Het grootste 17e -eeuws re-enactment evenement van Europa!

Groenlo heeft zoveel te bieden! Het is heerlijk toeven in en rondom Groenlo in de Achterhoek. Er zijn diverse bijzondere trekpleisters zoals de oude verdedigingswerken, stadswallen en de historische kerkers. Tevens is Groenlo een mooie startplek voor verschillende fiets- en wandelroutes. 

Groenlo is ontstaan in het begin van de zevende eeuw, zo rond 610, toen de Saksen zich in de Achterhoek vestigden. De naam Groenlo refereert waarschijnlijk aan een groen loo, groen bos, dat in de buurt lag op hoger gelegen grond. Dit is ook een verklaring voor het oude wapen van Groenlo: een groene boom. 

Website