Grensroute Wiltershaar

Bredevoort

Aalten

Woold

Kotten

Miste

Brinkheurne

45.91 Km 02:33 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Grensroute Wiltershaar
Het gebied tussen Winterswijk, Aalten en de Duitse grens is prachtig om per fiets te ontdekken. Je begrijpt meteen waarom dit gebied is aangewezen als Nationaal Landschap. Je fietst van buurtschap naar buurtschap en van natuurgebied naar natuurgebied. Kenmerkend voor dit landschap zijn de vele essen en de kleinschalige verkaveling. Stap in vestingstad Bredevoort even van je fiets om de Koppelkerk te bekijken of te lunchen op een van de fijne terrassen.

Op pad vanaf Hofparken Wiltershaar
Verlaat het park en ga rechtsaf op de Vosseveldsweg. Je komt bij knooppunt 50. Ga hier rechtdoor en volg de bordjes naar knooppunt 40. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Onderweg zie je

Nederlands-Duitse grens
In dit gebied is de grens met Duitsland nooit ver weg. Soms steek je de grens zelfs ongemerkt even over. De verschillen tussen beide buurlanden op het gebied van cultuur, architectuur en landschap zijn niet moeilijk te ontdekken.

Bredevoort
Dit eeuwenoude vestingstadje met zijn smalle straatjes en oude gebouwen is vooral bekend als Boekenstad. Er zijn veel tweedehandsboekenwinkels en antiquariaten. Ook worden hier regelmatig boekenmarkten georganiseerd.

Bekendelle
Dit is een van de weinige moerasbossen in Nederland. Bij regenachtig weer staat een deel van het gebied onder water. Er komen bijzondere planten en dieren voor. Als je geluk hebt, ontdek je de ijsvogel of de grote gele kwikstaart.

Watermolen Berenschot
In 1652 bouwde de heer Adriaen van Eerde tot Pleckepoel deze molen, als bezitting van havezate Het Plekenpol. Terwijl je op het zonnige terras geniet van je kopje koffie, zie en hoor je hoe het waterrad draait en knarst en hoe het water over de stuw valt.

Lees meer

Hofparken Wiltershaar

Vosseveldseweg 8

TOP De Twee Bruggen

Meenkmolenweg 13

TOP Berenschot

Wooldseweg 74
50
40
39
39
31
28
26
26
30
91
25
90
47
23
24
27
30
29
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route