Het Meddose Veld

Winterswijk

Meddo

10.29 Km 02:03 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

In 2005 werd het gebied rondom Winterswijk uitgeroepen tot Nationaal Landschap. In dit halfopen landschap wisselen kleine percelen en grote essen elkaar af. Je vindt er bos, lanen, houtwallen, hoogveen en meanderende beken in smalle dalen. De bebouwing is vervlochten in het landschap: oude boerderijen, gehuchten en grotere nederzettingen. Een walhalla voor wandelaars! Deze wandeling voert je richting buurtschap Meddo. Volg de gele voetstapjes.

Buurtschap Meddo

Meddo is een buurtschap dat hoort bij de gemeente Winterswijk. Vanuit de eeuwenoude traditie van naoberschap zorgen de bewoners hier voor elkaar in goede en slechte tijden, zoals bij een huwelijk, geboorte of begrafenis.

Winterswijk

Met een uitgebreid winkelaanbod, gezellige terrassen en uitstekende restaurants vermaak je je hier prima. Kunstliefhebbers bezoeken Villa Mondriaan, het woonhuis van Piet Mondriaan, of een van de Winterswijkse musea, galerieën of beeldentuinen.

Nationaal Landschap Winterswijk

Een uniek gebied van 22.000 hectare groot, met een afwisseling van natuurreservaten, dorpskernen, scholtengoederen en vestingstadjes. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar zoveel zeldzame en beschermde dieren en planten naast elkaar leven.

’t Hilgelo

Op dit recreatiegebied geniet je van het uitgestrekte strand en het fijne zwemwater. Rondom ‘t Hilgelo liggen verschillende campings en accommodaties. Bij Beachclub MEER ontspan je aan de rand van het water met een hapje en een drankje.


Landgoedcamping Poelhuis

Op deze kleinschalige camping ervaar je de weldadige rust van een landgoed. De camping ligt op en nabij het erf van de al in 1319 bekende boerderij ‘Poelhuis’.  Er zijn vijftien ruime standplaatsen en goede sanitaire voorzieningen.

Lees meer
Natuur

TOP Sevink Mölle

Meddoseweg 40

SP05 De Eendracht

Geldereschweg 84
H64
H60
H62
H75
H30
H31
H67
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route