Laarzenwandeling Dolen in Ruurlo

& Ruurlo
5.57 Km 01:07 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Deze wandeling leidt je langs vennetjes, over natte heide en door bos. Op sommige plekken zijn vlonderpaden aangelegd, maar vooral in natte perioden kunnen de overige paden behoorlijk drassig zijn. Laarzen of stevige schoenen zijn dus zeker geen overbodige luxe! Na het wandelen nog energie over? Ga dan dolen in het doolhof of klimmen in het klimbos. Bijkomen op het terras met een heerlijke pannenkoek mag natuurlijk ook! Volg de gele bordjes met zwarte laarzen.

Ruurlo

Ruurlo is vooral bekend om zijn prachtige ligging: aan de rand van Boswachterij Ruurlo. In dit 500 hectare grote natuurgebied vind je een afwisseling van bossen en weiden. Je kunt er uren rondwandelen. Daarnaast is Kasteel Ruurlo een belangrijke eyecatcher van dit dorp.

Klimbos Achterhoek

In het klimbos kun je - na een uitgebreide instructie - zelfstandig klimmen. Je hebt de keuze uit acht verschillende routes. Elke route varieert in moeilijkheidsgraad en hoogte. Bepaal zelf hoe hoog je wilt gaan en ervaar het vrije gevoel!

Doolhof Ruurlo

Dit is qua oppervlakte het grootste doolhof van Nederland. Het doolhof stamt uit 1891 en de lengte van de paden is maar liefst 1188 meter. Doolhof Ruurlo is van april tot en met oktober dagelijks geopend.

Pannenkoekboerderij De Heikamp

De monumentale boerderij De Heikamp ligt in de bossen van Ruurlo is het vertrekpunt voor verschillende wandelroutes. Al meer dan veertig jaar worden hier met passie pannenkoeken gebakken. De pannenkoeken worden gemaakt met vezelrijk graan van eigen bodem.

Museum MORE Kasteel Ruurlo

Dit kasteel is vanaf de vijftiende eeuw in handen van de adellijke familie Van Heeckeren geweest. Sinds 2017 is Museum MORE er gevestigd. Het leven en werk van grootmeester Carel Willink staat er centraal.

Startpunten

TOP De Heikamp
Hengeloseweg 2
Ruurlo

Deel deze route