Lochem, Gorssel & MORE

Almen

Lochem

Zutphen

Gorssel

48.90 Km 03:16 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

"Deze route brengt je via het prachtige Staringkoepeltje en het sluiscomplex in 
Eefde naar Gorssel. In Gorssel kun je een bezoek brengen aan het bekende Museum MORE. Fiets vervolgens door mooie natuur terug naar Laren en Lochem. 

Deze fietsroute is te koop bij VVV Lochem.

Lochem

Als je Lochem binnenkomt, vallen twee dingen op: de spontane begroetingen van de ‘locals’ en de prachtige historische straatnamen als ’t Ei, de Bierstraat of de Brouwhuissteeg. De stadsrechten dateren al sinds 1233 maar nog steeds heerst er de gemoedelijke sfeer van een dorp. 

Almen

Dit charmante dorpje heeft een knus plein met eeuwenoude lindebomen en het kerkje waar de dichter Staring in zijn gedicht over de hoofdige boer al over schreef. Bezoek museum STAAL en maak kennis met het land van Staring.

Eefde

Het sluizencomplex bij Eefde is erg belangrijk voor de scheepvaart en de watervoorziening in een groot deel van de Achterhoek en Twente. Het schutten van zo’n 15.000 schepen op jaarbasis en het imposante verval van 6 meter levert de bezoekers elke keer opnieuw verwonderde blikken op!  

Museum MORE

Museum MORE is het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Meer dan 200 werken van toonaangevende Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar zijn te zien, zoals Charley Toorop, Carel Willink, Jan Mankes en Pyke Koch. Museum MORE (afgeleid van MOdern REalisme) behoort tot de groep middelgrote musea in Nederland en is sinds de opening in 2015 een ware publiekstrekker gebleken. 

Lees meer

TOP De Nieuwe Aanleg

Scheggertdijk 10, 7218 NA
Almen, Nederland

VVV Inspiratiepunt Lochem

Markt 2, 7241 AA
Lochem, Nederland

TOP Bij Jansen&Jansen

Kwekerijweg 4, 7213 AX
Gorssel, Nederland
42
41
38
34
54
57
32
39
33
24
23
18
17
15
16
46
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route