Museum MORE

Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel | Tel: +31575760300 | Toon op kaart

In de Achterhoek is kunst van topniveau te bekijken. In Museum MORE is de kunstverzameling van Hans Melchers ondergebracht, een collectie van nationaal belang voor Nederland.

Met een doordringende blik kijkt Charley Toorop ons aan. Niets lijkt haar te ontgaan. Toorops “Zelfportret met bontkraag” uit 1940 is een prachtig voorbeeld van de manier waarop modern realistische kunstenaars de zichtbare werkelijkheid benaderen. Ze kijken scherp en dwingen ons om ook scherp te kijken. Uiteraard is Toorops zelfportret te bewonderen bij de openingstentoonstelling van Museum MORE. Hierbij is een selectie te zien van ruim 200 werken van toonaangevende Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar. Van Jan Mankes tot Pyke Koch en van Co Westerik tot Philip Akkerman.

KOELE GROOTMEESTER CAREL WILLINK

Bijzondere aandacht gaat in het museum uit naar Carel Willink, de koele grootmeester van het Magisch Realisme. Meer dan 30 werken van Willink zijn te zien, een unicum In Nederland. MORE is dan ook het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Naast Willink zijn kunstenaars zoals Dick Ket, Raoul Hynckes en Wim Schuhmacher vertegenwoordigd en daarmee is de verzameling van MORE van nationaal belang. Veel van deze kunstenaars bouwen voort op een traditie van ambachtelijkheid en technische perfectie, maar elk van hen doet dat op een geheel eigen manier. Ieder creëert een eigen werkelijkheid, soms zelfs een werkelijkheid die niet van deze wereld lijkt.

MORE IS MEER DAN EEN MUSEUM

Het bijzondere gebouw van Museum MORE in Gorssel is ontworpen door de beroemde architect Hans van Heeswijk, die eerder verantwoordelijk was voor de verbouwing van het Mauritshuis in Den Haag en de Hermitage in Amsterdam. MORE heeft ook een museumwinkel en een museumcafé. 

 

Website E-mail Telefoon