Lokaal ommetje Eibergen

Eibergen

Haarlo

24.90 Km 01:40 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Dit lokale ommetje neemt je mee door het centrum en buitengebied van de plaats Eibergen. Gedurende het ommetje kom je op prachtige plekjes met mooie vergezichten. Ook vind diverse interessante gebouwen en musea op de route. De route start bij de VVV aan de Kerkstraat in Eibergen. Een mogelijk ander startpunt is bij het TOP in Haarlo. Hier kan ook worden overgestapt op het lokale ommetje van Borculo. Aan de keerdijk is er de mogelijkheid om het lokale ommetje te combineren met het lokale ommetje van Groenlo. De route is bewegwijzerd met de blauwe vierkantje routebordjes.

Vanuit de VVV ga je op pad in de richting van Groenlo. Je komt langs de eerste sociale woningbouw woning van Eibergen welke stamt uit 1920. Via de Keerdijk en de Koningsweg zet je koers richting "de kluntjespot", de zeskantige kerk in Eibergen. Als je je route vervolgd kom je langs de plek waar de oudst bekende molen heeft gestaan: "De Vaarwerkmolen". Deze molen wordt al genoemd in het jaar 1188.

Na verder koers te hebben gezet terug in de richting van Eibergen kom je aan bij Boerderij "Erve Vunderink". Deze Saksische boerderij uit omstreeks 1800 is een echt plaatje in het landschap. Na de mooie boerderij zet je koers naar "de Mallumse molen". De molen was een dwangmolen en eigendom van de Heren van Mallum. Voor elke gemalen zak moest er een bedrag worden afgestaan aan de Heren. Tegenover de molen vind je het Muldershuis. Het huis stamt uit 1753. Het is een oude boerderij met een dwars woonhuis. Tegenwoordig is het een restaurant. Een stukje van de route af vind je ook nog de Nederlands hervormde kerk die omstreeks 1500 gebouwd is. De kerk heeft zeer bijzondere muurschilderingen die tijdens een restauratie voor de dag zijn gekomen.

Lees meer

TOP Prinsen

Eibergseweg 13, 7273 SP
Haarlo, Nederland

Vakantiepark Capfun het Eibernest

Kerkdijk 1, 7152 DB
Eibergen, Nederland
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route