Lokaal ommetje Eibergen

Eibergen

Haarlo

25.00 Km 01:40 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Dit lokale ommetje neemt je mee door het centrum en buitengebied van de plaats Eibergen. Je komt op prachtige plekjes met mooie vergezichten. Ook vind je diverse interessante gebouwen en musea op de route. Denk aan de bijzondere zeskantige kerk in Eibergen, de Mallumse Molen en de Saksische boerderij ‘Erve Vunderink’. Genoeg redenen om af en toe even van je fiets te stappen dus!

Eibergen

Het dorp Eibergen ligt aan de rivier de Berkel. De grootste bezienswaardigheid van het dorp is de Mallumse Molen. De molen met schutsluis en gerestaureerd Muldershuis herinnert aan de vroegere Berkelschipperij.

Kerk de Kluntjespot Haarlo

De Oude Kerk van Haarlo is een klein achtkantig kerkje, bijgenaamd de Kluntjespot. Deze naam komt van de achtkantige (suiker)klontjespot, die vroeger in veel huishoudens werd gebruikt. Het kerkje staat tussen statige eikenbomen op een natuurlijke verhoging aan de rand van het dorp.

Kruidenhof te Mallum

In deze tuin van 7500 m² groot vind je een moerasgebied, akkers met bloemen en inheemse landbouwgewassen, een rotstuin, perken met keukenkruiden, verfplanten en geneeskrachtige kruiden. Vanaf het pad dat om de tuin heen loopt heb je ook mooi zicht op de Berkel.

Wijndomein Erve Wisselink

Op het terras van ’t Wijnhuys is het fijn pauzeren met een goed glas wijn uit eigen wijngaard. Je kunt hier ook blijven slapen, want op het wijndomein is een kleine camping gevestigd. Je kampeert er met uitzicht op de wijngaard en de omliggende landerijen.

Haarlo

Haarlo is een kerkdorp van Borculo, aan de rivier de Berkel. In 1980 kreeg het dorp landelijke bekendheid door de vondst van 1100 munten uit de dertiende eeuw. Een deel van die munten is te zien in Museum De Scheper in Eibergen.

Lees meer
Natuur
Kerkenpaden

TOP Prinsen

Eibergseweg 13

Vakantiepark Capfun het Eibernest

Kerkdijk 1
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route