Marhulzen wandeling

& Groenlo
5.71 Km 01:09 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Dit is een prachtige wandelroute door het groene, rustige buitengebied van Groenlo. Je start bij Marveld Recreatie en verlaat het park via de achterzijde. Ga na de brug bij keuzepunt K60 rechtdoor en volg daarna de bordjes met gele voetstapjes. De route voert je onder andere langs de boerderij van Marhulzen, een voormalig kasteel en voormalige erkende havezate aan de Slinge. Je komt ook langs boerderijwinkel en jammakerij Groot Antink, waar je zelf een lekker en gezond tussendoortje mag plukken voor tijdens je wandeling!

Groenlo

In Groenlo herinnert nog veel aan de roemrijke vestinggeschiedenis uit de zestiende en zeventiende eeuw. Op de stadswallen staat het kanon dat is achtergelaten door prins Frederik Hendrik. Ook het Stadsmuseum besteedt veel aandacht aan de Spaanse tijd.

Groot Antink

Bij deze jammakerij, winkel en boerderijcamping in het buitengebied van Groenlo proef je de natuur. Je mag zelf fruit plukken. In de winkel verkopen ze niet alleen zelfgemaakte jam, maar ook een groot aantal andere streekproducten.

Groenlose Slinge

Deze laaglandbeek ontspringt achter Winterswijk en mondt uit tussen Lochem en Borculo. Het waterschap heeft de beek aangemerkt als ecologische verbindingszone. Dat soort zones verbinden natuurgebieden met elkaar en zorgen ervoor dat planten en dieren gemakkelijker kunnen overleven.

Brouwersnös

Deze ambachtelijke stadbrouwerij is gevestigd in een historische villa in Groenlo. In het proeflokaal kun je de bieren uitgebreid proeven, onder het genot van bijpassende hapjes. Ook worden er rondleidingen gegeven en kun je er lekker lunchen of dineren.

Stadsmuseum Groenlo

In dit museum staat de Tachtigjarige Oorlog centraal. Deze oorlog heeft grote invloed gehad op Groenlo, vroeger Grol genoemd. Het Stadsmuseum geeft een beeld van de strijd, de belegeringen en de ontberingen waar de burgers mee te maken kregen.

Startpunten

TOP Marveld
Elshofweg 6
Groenlo

Deel deze route