Marhulzen wandeling

5.70 Km 01:30 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Een wandelroute door het prachtige en rustige buitengebied van Groenlo.

Startpunt Marveld Recreatie

Verlaat Marveld via de achterzijde van het park. Ga na de brug bij keuzepunt K60 rechtdoor en volg daarna de bordjes met gele voetstapjes.

Boerderij Marhulzen

De route voert je langs de boerderij van Marhulzen, een voormalig kasteel en voormalige erkende havezate aan de Slinge in de gemeente Oost Gelre. De havezate Marhulzen bestaat al zeker sinds 1299 en was een belangrijke ontmoetingsplaats tussen de bisschop van Münster en de hertog van Gelre in de 14e  eeuw. De bezitter van Marhulzen behoorde tot de ridderschap van Borculo en de havezate was tot 1722 een Borculo’s leengoed.

Boerderijwinkel/Jammakerij Groot Antink

Vervolgens voert de route je lang de boerderijcamping, winkel en Jammakerij Groot Antink. Je bent van harte welkom om je eigen fruit te plukken en jam te maken in de jammakerij. Dit wordt nog altijd gedaan in een kleine keuken en een kleine open koperen pan. Het voordeel is dat hierdoor de smaak goed bewaard blijft.

Groenlose Slinge

De route eindigt bij de laaglandbeek Groenlose Slinge die ontspringt achter Winterswijk. De beek mondt uit tussen Lochem en Borculo. Door het Waterschap Rijn en IJssel is de Groenlose Slinge aangemerkt als Ecologische Verbindingszone.

Lees meer
Natuur

Marveld Recreatie

Elshofweg 6, 7141 DH
Groenlo, Nederland

TOP Marveld

Elshofweg 6, 7141 DH
Groenlo, Nederland
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route