Marveld - Zwillbrock

21.65 Km 01:12 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Een schitterende fietsroute van vestingstad Groenlo naar natuurpark de Leemputten. Daarna van fietsen tussen de flamingo’s op het Zwillbrockers Venn in Duitsland naar boerderij Het Reirinck.

Startpunt Marveld Recreatie

Fiets naar de Oude Winterswijkseweg. Ga hier rechtsaf en volg de bordjes naar knooppunt 39.

Vestingstad Groenlo

Deze route voert je door de binnenstad van vestingstad Groenlo. In de 80-jarige oorlog werd bij de Slag om Grol in 1627 gevochten om het stadje Grol, de allersterkste vesting in de Nederlanden. Grol, toen al 21 jaar in bezit van de Spaanse troepen, werd door de stedendwinger Prins Frederik Hendrik veroverd in dertig dagen. Het oude vestingstadje is nog steeds voorzien van bastions en de oude stadsmuur. De gracht met het ravelijn is nog intact.

Natuurpark de Leemputten

Het stukje natuur van de Leemputten is ongeveer 8 hectare groot en alleen te bereiken met de waterfiets. Veel mensen kennen deze plek als waar ooit leem gegraven werd voor de steenfabriek in Groenlo. 

Zwillbrocker Venn

In het Münsterland ligt het mooie natuurgebied het Zwillbrocker Venn. Dit natuurgebied staat bekend om zijn vele flamingo’s. Deze flamingo’s zijn hier jaren geleden gekomen met zo’n veertig sierlijke vogels. Elk jaar van maart tot en met juni zijn ze te zien. Het natuurgebied beslaat ongeveer 157 hectare in oppervlakte en is een Natura-2000 gebied.

Het Reirinck

De route eindigt bij de historische boerderij Het Reirinck, dit is een monument op een schitterend plekje in de Achterhoek. Rustig gelegen in het bosrijke landschap tussen Groenlo en de Duitse grensplaats Zwillbrock.
 

Lees meer
Natuur
Gemarkeerd

Marveld Recreatie

Elshofweg 6

TOP Marveld

Elshofweg 6

TOP Haak en Hoek

Holterhoekseweg 6
51
39
58
52
52
54
56
48
48
99
02
01
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route