Naober Ongehinderd Rondje Lochem Almen

& Lochem
21.00 Km 02:06 uur Handbikeroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Deze route start in het centrum van Landstad Lochem bij het VVV Inspiratiepunt. In de binnenstad is het even uitkijken, want de route voert deels door de winkelstraten. Via het brede fietspad langs de Zutphenseweg fiets je richting het landhuis de Boekhorst. Vanaf de Boekhorstlaan heb je mooi uitzicht op het huis. De laan kronkelt zich door de velden richting landgoed de Velhorst. Als je linksaf de Lage Lochemseweg opdraait zie je in de verte het Staringkoepeltje tussen het groen uitpiepen. Het ligt aan de overkant van de oude handelsrivier de Berkel. Vlak bij Almen gekomen steek je de Berkel over en fietst richting de dorpskern. Daar bevinden zich Landhotel de Hoofdige Boer met een mooie theetuin en museum STAAL. Een mooie plek om even bij te komen. De route gaat vervolgens via Ehzerwold, de kanaaldijk en Groot Dochteren terug naar het centrum van Lochem. 

De route is geheel gecontroleerd en geschikt bevonden om met een handbike of duobike te fietsen. Bij het stukje langs het kanaal zijn 2 hellende vlakken om de dijk op en af te komen. 

Deze route is gemaakt bij het artikel over Lochem en Almen in Naober Magazine van juni 2023. Er zijn in totaal 4 routes gemaakt. Bekijk deze hier

Download de route als PDF

Startpunten

VVV Inspiratiepunt Lochem
Markt 2
Lochem