Naober Staring en Meer

Almen

Lochem

Download GPX-bestand
13.40 Km 03:21 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Deze wandeling start vanaf het VVV Inspiratiepunt in het centrum van Lochem en eindigt in het centrum van het pittoreske Almen. Vanuit Almen kun je terug met de bus of als er nog voldoende energie in de benen zit, is het ook mogelijk om helemaal langs de Berkel terug naar Lochem te lopen. 

Na een kopje koffie (of twee) bij één van de vele horecagelegenheden wandel je een stukje door oud Lochem. De route voert via de prachtig gelegen oude begraafplaats, waar je de eerste invloeden van de familie Staring ontdekt, door het landelijke buitengebied. Je wandelt over het landgoed van de Boekhorst richting de Berkel. Daar kun je een kort uitstapje maken naar het Staringkoepeltje. Om er te komen help je jezelf met een trekpontje de oude handelsrivier de Berkel over. Vervolgens loop je langs de levendige Berkeloever via Landgoed De Velhorst richting Almen. Daar strijk je neer op het terras bij Landhotel De Hoofdige Boer of neem je een kijkje in museum STAAL. In het museum staat de familie Staring centraal en kun je dat wat je onderweg gezien hebt nogmaals beleven. Ook zijn er wisselende exposities. 

Deze route is gemaakt bij het artikel over Lochem en Almen in Naober Magazine van juni 2023. Er zijn in totaal vier routes gemaakt. Bekijk deze hier

Download de route als pdf

Lees meer
Natuur

VVV Inspiratiepunt Lochem

Markt 2
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route