Onbeperkt rondje Ulft - Gendringen

Ulft

Terborg

Gendringen

Silvolde

Vethuizen

27.90 Km 01:33 uur Handbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Je start je fietstocht op een bijzondere plek. Ooit stonden hier de fabrieken van de DRU ijzergieterij, nu bieden de oude fabriekspanden onderdak aan onder andere cultuur, horeca en innovatie. Ook het VVV Inspiratiepunt is hier te vinden. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

DRU Industriepark

Op de plek waar vroeger de DRU ijzergieterij het kloppende hart van de Achterhoekse bedrijvigheid vormde, is dit unieke gebied ontwikkeld. In de oude fabriekspanden zijn onder andere een cultureel centrum, evenementenhal en innovatiecentrum gevestigd.  

Aa-strang

Deze Duits-Nederlandse rivier begint in het Duitse Velen. Bij Dinxperlo vormt de rivier de grens tussen Duitsland en Nederland. Ten oosten van Ulft mondt de rivier uit in de Oude IJssel.

Recreatiegebied Engbergen 

Recreatiegebied Engbergen is een veelzijdig gebied waar je onder andere kunt paardrijden, kanovaren, abseilen en golfen. Kinderen kunnen lekker spelen bij de natuur- en waterspeelplaats of op de kinderboerderij.

Oude IJssel

Deze zijrivier van de IJssel begint in Duitsland, loopt langs Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst en mondt bij Doesburg uit in de IJssel. Het is een ideale rivier om te kanoën. Maar ook fietsend over de dijk ontdek je veel moois. 

Huis Wisch

Dit kasteel aan de rand van Terborg bestaat uit een L-vormig complex, met middeleeuwse hoekgebouwen en woongebouwen uit de zestiende en achttiende eeuw. Het kasteel en het bijbehorende park zijn particulier bezit en niet toegankelijk  voor het publiek.

Silvolde

Silvolde ontstond rond 1180. De naam is waarschijnlijk verbasterd vanuit het Germaanse ‘sil’, dat een huis met maar één ruimte aanduidt, en ‘volde’, dat komt van wold en verwijst naar grond begroeid met elzen, wilgen en laag struikgewas. 

Lees meer

TOP DRU Industriepark

Hutteweg 24
87
63
62
67
02
83
78
47
49
50
50
53
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route