Oude IJsselroute

Ulft

5.73 Km 01:09 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Volg de groene voetstapjes.

Vroeger werden hier ijzerproducten als kachels, pannen en badkuipen geproduceerd voor miljoenen klanten wereldwijd. Vandaag de dag vormen de getransformeerde fabriekspanden samen het DRU Industriepark. Kom er genieten van kunst, cultuur, innovatie en ontmoetingen. Hier start ook deze mooie wandeling langs de Oude IJssel. Vanaf de rand van Ulft steek je via de Hoge Brug de rivier over naar Silvolde en vervolgens naar buurtschap Bontebrug. Vervolgen ga je de rivier weer over en wandel je langs het water terug naar je startpunt.

Ulft

Ulft kent een rijke geschiedenis op het gebied van ijzerindustrie. Het oude fabrieksterrein is nu een bruisende plek waar theater, innovatie, evenementen en horeca samenkomen. Ook het VVV Inspiratiepunt bevindt zich hier, een mooi startpunt om de omgeving te ontdekken.

Silvolde

De belangrijkste bezienswaardigheden in Silvolde zijn de Nederlands-hervormde Kerk, de rooms-katholieke Kerk en de Gerritsmolen. Silvolde ligt in een prachtige natuurlijke omgeving, met aan de ene kant boerderijen en weidelandschap en aan de andere kant uitzicht op de Oude IJssel en het DRU Industriepark.

Halte Bontebrug

In buurtschap Bontebrug ga je even terug in de tijd in deze oude kruidenierswinkel met monumentale bakkerij. Je vindt er allerlei producten uit grootmoeders tijd. Neem een puntzak oud-Hollands snoep mee voor het vervolg van je wandeling!  

Rivier de Oude IJssel

De Oude IJssel begint in Duitsland onder de naam Issel en loopt daarna via de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst naar Doesburg, waar de rivier uitmondt in de IJssel. De Oude IJssel is ontzettend belangrijk geweest voor de ijzerindustrie in deze regio.  

CIVON Innovatiecentrum

CIVON is een publieksattractie voor industriecultuur, techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. Dit doemuseum voor jong en oud laat het ambacht van vroeger zien en verrast tegelijkertijd met de nieuwste technische ontwikkelingen. Je mag ook zelf aan de slag met lasersnijders en 3D-printers.

Lees meer

TOP DRU Industriepark

Hutteweg 24
B83
B10
B35
B62
B72
B38
B59
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route