CIVON innovatiecentrum

Hutteweg 32, 7071 BV Ulft | Tel: +31315820280 | Toon op kaart

CIVON is een publieksattractie voor industriecultuur, techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. Bezoekers ervaren hier hoe waardevol het technische ambacht is.

Van historische ijzergieterij naar hypermodern innovatiecentrum

CIVON laat het ambacht van vroeger zien en verrast dan met de nieuwste technische ontwikkelingen. Oud en nieuw spannen samen met kunst tot een complete ervaring. Een spectaculaire multimediashow neemt de bezoeker mee op reis naar de wereld van ijzer en staal en naar nieuwe technologieën. Een doe-museum voor jong en oud. De kabinetten brengen het ambachtelijke en industriële maakproces van het verleden naar het heden in beeld en verbinden ze met innovaties van de toekomst. De bezoeker kan oude en nieuwe technieken toepassen in de werkplaatsen en in het FabLab met 3D printers en lasersnijders. Het kunstenaars-atelier biedt workshops en cursussen.

IJzermuseum

De boeiende geschiedenis van de ijzerindustrie staat centraal. Verleden, heden en toekomst worden belicht aan de hand van 12 kabinetten. We zien hoe technieken leiden tot opzienbarende vernieuwingen. Beleef het werken in de ijzerfabriek!

Fablab

Ontdek de eindeloze mogelijkheden in materialen en digitale giet-, snij- en printtechnieken. Van historische reconstructie tot complexe prototypen. Met 3D printers in diverse kunststoffen of metaal, is bijna alles te realiseren

Website E-mail Telefoon