Rondje Almen

Almen

4.56 Km 00:55 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Ontdek de bos- en waterrijke omgeving van het charmante dorpje Almen! Al wandelend steek je meerdere keren de rivier de Berkel over. Zoek een mooi plekje langs de oever, neem even de tijd voor een pauze en geniet van het kabbelende water en de watervogels. Maar ook in het dorp zelf is het goed toeven, bijvoorbeeld onder de oude lindebomen op het dorpsplein. Onthaasten gaat bij deze wandeling vanzelf! Volg de witte bordjes met rode pijl.

Almen

Hier waan je je in een charmant Frans dorpje. Rust even uit onder de oude lindebomen op het dorpsplein. Als je om je heen kijkt, zie je onder andere de kerk, de school, het meestershuis en het dorpshuis.

Rivier de Berkel

De rivier de Berkel ontspringt in Duitsland in Billerbeck. Via Eibergen, Borculo, Lochem en Almen mondt de rivier bij Zutphen uit in de IJssel. Laat je eens meevoeren over de Berkel met een van de berkelzompen.

Museum STAAL

Muziek, romantiek, landbouw en gedichten. Het zijn een paar thema’s die in het museum aan bod komen. Ze verbinden de tijd waarin Staring leefde met het nu. Naast de doorlopende expositie over Staring en het omliggende landschap is er een wisselende expositie.

Kerk van Almen

Deze protestantse dorpskerk is gebouwd in de veertiende eeuw. De kerk is beroemd geworden omdat deze in de beginregels van het gedicht ‘De Hoofdige Boer’ van dichter Staring wordt vermeld. In 1966 is de kerk aangewezen als rijksmonument.

Twentekanaal

Dit is een belangrijke binnenvaartverbinding tussen de IJssel en Twente. Het kanaal begint bij het dorp Eefde en loopt langs onder andere Almen en Lochem naar Enschede. Het is belangrijk voor het vervoer van allerlei grondstoffen, maar ook voor de pleziervaart en de sportvisserij.

Lees meer
Natuur

TOP Ehzerwold

Ehzerallee 14

SP15 De Hoofdige Boer

Dorpsstraat 38
SP15
F83
F81
F79
P85
P84
F34
F54
P86
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route