Beleef de Berkel bij Almen

Berkelweg 7, 7218 AS Almen | Tel: +31575431500 | Toon op kaart

Tussen Lochem en Zutphen ligt het pittoreske dorpje Almen, grenzend aan de rivier de Berkel. Wat is er mooier dan te genieten van een vaartocht op de Berkel door het fraaie Almense landschap met een replica van een historische Berkelzomp.

Ervaren schippers voeren je met de Berkelzomp "de Fute" langs prachtig begroeide oevers. Je ziet de landgoederen "het Have", "de Ehze" en natuurlijk "de Velhorst" met haar monumentale witte ophaalbrug.

Onderweg vertellen de schippers enthousiast over de geschiedenis van de Berkelvaart, de omgeving en de prachtige natuur in het Berkeldal. Een onvergetelijke ervaring voor iedereen met cultuurhistorische interesse of gewoon een leuke toeristische vaartrip voor de recreant.

Informatie en boekingen

Nadere info en boekingen alleen bij het Zwembad: tel. 0575-431500. (b.g.g. Schippers: 0575-431487 of 0575-431608)

Losse vaarten

In de periode van april tot september zijn dagelijks "losse" vaarten tot 15 personen. Vertrek vanaf het aanlegsteiger bij het zwembad om 14.00 uur.

Privévaarten

Ook privevaarten zijn mogelijk. Een aanrader voor b.v. familiedag, verjaardagsfeest, personeelsuitje of schoolreisje.

Berkelzomp als huwelijksboot

Het ophaalbruggetje op de Velhorst is het laatste bruggetje in zijn soort dat herinnert aan de Berkelvaart. Een schitterend decor voor uw bruidsreportage met de Berkelzomp als huwelijksboot.

Website E-mail Telefoon