Rondje Gendringen

& Gendringen
10.00 Km 02:00 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Wat een afwisselende wandeling! De helft van de tijd loop je door de bebouwde kom van Gendringen en Ulft en de andere helft loop je door de natuur: langs de waterkant van de Oude IJssel of over de bospaadjes van natuurgebied Engbergen. Je kunt de wandeling hierdoor heel eenvoudig opsplitsen in twee delen. Onderweg passeer je bijzonder, kleurrijk straatmeubilair van gietijzer. Volg de bordjes met de zwarte voetstapjes.

Rivier de Oude IJssel

De Oude IJssel begint in Duitsland onder de naam Issel en loopt daarna via de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst naar Doesburg, waar de rivier uitmondt in de IJssel. De Oude IJssel is ontzettend belangrijk geweest voor de ijzerindustrie in deze regio.  

Ulft

Ulft kent een rijke geschiedenis op het gebied van ijzerindustrie. Het oude fabrieksterrein is nu een bruisende plek waar theater, innovatie, evenementen en horeca samenkomen. Ook het VVV Inspiratiepunt bevindt zich hier, een mooi startpunt om de omgeving te ontdekken.

Gendringen

Gendringen is een van de grotere kernen van de gemeente Oude IJsselstreek. Het dorp ligt pal aan de Duitse grens. In de middeleeuwen was Gendringen een vesting. Vlakbij ligt natuur- en recreatiegebied Engbergen, met onder andere een kinderboerderij en diverse wandel- en fietspaden.

Natuur- en Recreatiegebied Engbergen

In dit veelzijdige natuurgebied is genoeg te doen voor jong en oud. Er zijn twee restaurants, een kinderboerderij, een uitkijktoren en een grote speeltuin. Tip: trek je schoenen uit en ontdek de verschillende ondergronden van het blotevoetenpad.

CIVON Innovatiecentrum

CIVON is een publieksattractie voor industriecultuur, techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. Dit doemuseum voor jong en oud laat het ambacht van vroeger zien en verrast tegelijkertijd met de nieuwste technische ontwikkelingen. Je mag ook zelf aan de slag met lasersnijders en 3D-printers.

Startpunten

TOP DRU Industriepark
Hutteweg 24
Ulft
SP60 Diekshuus
Ulftseweg 4A
Gendringen

Deel deze route