Rondom Doetinchem

Hummelo

Terborg

Doetinchem

Gaanderen

Laag Keppel

Wehl

51.03 Km 02:50 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Al van oudsher heeft Doetinchem een centrumfunctie in de regio. Vroeger als belangrijke markt- en handelsplaats; tegenwoordig onderscheidt Doetinchem zich door een breed aanbod van winkels, talloze horeca gelegenheden, cultuur en evenementen. De gastvrije binnenstad is goed bereikbaar en aantrekkelijk gelegen tussen groen en water. In het levendige centrum is altijd wat te beleven. In Doetinchem kun je genieten!

Je start in het centrum van Doetinchem en fietst via het bosrijke gebied 'De Wrange' richting sluis De Pol met stuw en vistrap. Leuk om even af te stappen en te genieten van de omgeving.

Daarna vervolg je de route, via Gaanderen en Terborg door het Achterhoekse boeren landschap en kom je aan bij het recreatiepark Stroombroek. Hier kun je genieten van de plas Stroombroek; even ontspannen aan het water. Daarna fiets je langs weilanden en kun je genieten van de typische  Achterhoekse vergezichten. 

Je fietst door het dorp Wehl naar het karakteristieke Laag-Keppel aan de Oude IJssel en naar Hummelo.

Vanuit daar fiets je via de Kruisbergsche bossen weer richting Doetinchem waar je bij aankomst kunt genieten van Hotel Villa Ruimzicht. Op het terras aldaar kun je genieten van de typische Achterhoekse gastvrijheid en lokale gerechten.

Mocht je nog tijd over hebben dan kun je natuurlijk ook het Stadsmuseum bezoeken aan de Burgemeester van Nispenstraat 2; waar óók de VVV Doetinchem is gevestigd.
 

Lees meer

VVV Inspiratiepunt Doetinchem

Burgemeester van Nispenstraat 2

TOP Laag Keppel

Dorpsstraat 30

TOP Stroombroek

Landweerswal 2
42
90
38
37
91
33
34
51
60
32
30
30
31
22
45
46
48
47
49
50
14
13
12
38
90
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route