Stadsboerin Doetinchem

Klootsemastraat 1, 7009 CG Doetinchem | Toon op kaart

Stadsboerin Doetinchem is stadslandbouw op het terrein van de voormalige gevangenis De Kruisberg in Doetinchem. We verbouwen, groenten, fruit en kruiden, onderhouden in harmonie met de natuur een bijen- en vlindertuin van 7000 vierkante meter en hebben een bloemenpluktuin. Ook zorgen we voor kippen en scharrelvarkens.

Op ons land is een winkel, gezellige picknickplekken en verschillende terrassen. We koken dagelijks met oogst uit de tuin de pure en heerlijke gerechten. Bezoekers zijn van harte welkom om de tuin tijdens openingstijden te bezoeken.

StadsboerinHap!

Stadsboerin kookt iedere donderdag de StadsboerinHap! We koken met oogst van ons eigen land een vegetarische maaltijd met altijd een lekker toetje. Schuif aan, geniet van de ontmoetingen en eet met uitzicht op de kruiden, bloemen en groenten op ons land. Stadsboerin bezorgt ook woensdag tot en met vrijdag avondmaaltijden aan huis met onze elektrische bus. 

Moestuin

We telen het hele jaar rond groenten. Het begint met raapsteeltjes en radijs en eindigt met boerenkool en spruiten. We telen over een heel jaar zeker 50 soorten groenten en kruiden. In hartje zomer komen er kilo’s tomaten en paprika’s uit de kas in de mooiste kleuren en smaken. Alle oogst is geteelt zonder gif en kunstmest.

We verkopen onze oogst uit de groentetuin in de winkel, aan horeca en we koken er zelf mee.

Als je bij ons groenten koopt, mag je gratis uit onze kruidentuin knippen. Makkelijk toch? Zo hopen we ook dat minder plastic kruidenpotjes uit de supermarkt in de vuilnisbak belanden.

Zoek je een duurzaam en lekker cadeau?

Jam en saus van reststromen, echte pindakaas, biologische appelstroop en eigen honing. Van de paprika tot de siroop, al onze producten hebben smaak en kloppen wat betreft de herkomst. We kennen alle producenten zelf.
Dus als je een duurzaam en leuk cadeau zoekt, kijk dan eens in onze winkel. We verpakken het in een mooie jute tas die opnieuw te gebruiken is. 

Vergaderen in het groen

Zoek je een plek om met collega’s op een inspirerende plek te overleggen? Denk dan eens aan het land van de Stadsboerin. Midden in de natuur kom je zeker op andere gedachten en gesprekken.

Website E-mail