Tegelroute Vorden

Vorden

1.70 Km 00:26 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Route

Vorden heeft een bijzondere wandelroute van ongeveer 2 km langs achttien grote granieten foto-tegels. De tegels van vijftig bij vijftig centimeter liggen in de trottoirs op historische locaties in het dorp Vorden. Het zijn meestal plekken waarop bijzondere gebouwen hebben gestaan. Ook gebouwen of straatbeelden die dusdanig gewijzigd zijn dat ze niet meer op de oude situatie lijken, zijn meegenomen in de route.

De tegels vormen een rolstoel- en rollatorvriendelijke wandelroute die de wandelaar aan de hand van gelaserde foto's en een korte beschrijving terugbrengt in de tijd.

Je kunt je fiets of auto parkeren bij het NS Station aan de Stationsweg en tevens op loopafstand van het NS Station aan De Bleek  te Vorden.

De route start bij de eerste tegel, nabij het NS Station. De tegels geven u een beeld van de sterk gewijzigde situatie van de verschillende panden en straatbeelden in Vorden. Tijdens de Vordense Tegelroute zult u ervaren hoeveel er is verdwenen. Wij hopen u hiermee een klein stukje geschiedenis te doen beleven.
 
Behalve in Vorden, zijn er ook tegelroutes in Hummelo, Zelhem, Hengelo en Steenderen. De wandelroutes worden in de nabije toekomst onderling verbonden door fietsroutes, zoveel mogelijk door andere kerkdorpen en buurtschappen binnen de gemeente Bronckhorst.
 

Lees meer
Kunst
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route