Kasteel Vorden

De Horsterkamp 8, 7251 AZ Vorden | Tel: +31575550684 | Toon op kaart

Kasteel Vorden is toegankelijk voor publiek. Kasteel Vorden werd voor het eerst genoemd in een koopakte uit 1315, waarin Steven van Vorden het kasteel en de bijgebouwen schonk aan zijn oom, Dirk van Vorden. Bij deze familie begint de geschiedenis van Kasteel Vorden.

Met veel plezier heet ik u welkom op mijn 12e eeuws kasteel.

Als eigenaresse is het mijn thuis sinds 2005 en ik hoop dat iets van z'n speciale charme u net zo zal intrigeren als het mij doet.

We zijn voortdurend bezig om het kasteel nog aantrekkelijker voor bezoekers te maken. Dwaal door onze sfeervol authentiek ingerichte vertrekken, geheime gangen, torens, keldergewelven en tuinen, Bewonder de mooie antieke meubels, schilderijen, beelden, houtsnijwerk, porselein, etc. uit de 15-19e eeuw, bv. in de Rode Kamer met de door koningin Beatrix geschonken ronde tafel (zie foto boven). Verse bloemen en plantendecoraties completeren de sfeervolle huiselijke uitstraling. Sinds 2018 zijn ook onze privé-vertrekken, inclusief onze eigen slaapkamer en keuken, beschikbaar voor onze bezoekers.

U kunt ook genieten van het mooie uitzicht vanaf het terras van ons Restaurant ’t Kasteelhaantje onder het genot van een drankje of een hapje.

Ook buiten het kasteel is er genoeg te doen en te zien. Kasteel Vorden ligt in een typisch mooi Achterhoeks bos –en weidelandschap. Er kunnen dan ook diverse wandel- en fietsroutes gevolgd worden. Vanuit het kasteel loopt u b.v. letterlijk het Pieterpad op. Er zijn fietsen te huur in Vorden (op 500m afstand) om fietstochten te maken. De meest bekende is de Acht Kastelen fietsroute, waarvan kasteel Vorden het meest bekende is. Andere tochten zijn de Staringfietstocht en de Achterhoekse fietsknooppuntroute.  Iets verder ligt natuurlijk het park de Hoge Veluwe. Ook is een bezoek aan pittoreske stadjes zoals Zutphen, Deventer en Bronckhorst een must. Grotere steden zoals Arnhem en Apeldoorn met hun eigen faciliteteiten liggen op ca. 30 minuten rijden.

In tegenstelling tot de meeste Kastelen, komt u bij ons letterlijk op bezoek bij ons thuis. Naast mezelf en mijn man, wonen hier ook onze Rhodesian Ridgeback Pippa en ons Siamese kat Rupert. Buiten scharrelen onze 2 Rosé Kaketoes Monty en Felice.

Ik maak met plezier de vertrekken schoon en houdt vooral de slaapkamers schoon.

Echter omdat het een oud kasteel is, is het niet mogelijk om het elk moment stofvrij te houden. We vragen uw begrip hiervoor.

Het kasteel en restaurant zijn bijna het hele jaar afhankelijk van het seizoen 1 of meer dagen geopend. In de zomermaanden zelfs 5 dagen. Kijkt u op onze website voor de preciese openingstijden en dagen: http://www.kasteelvorden.nl/news/40/15/Openingstijden-Kasteel-en-restaurant.html.

Of bel ons: 0575-550684.

Entree met audio-tour: € 12,00; kinderen € 7,50.

Website E-mail Telefoon