Kasteel Vorden

De Horsterkamp 8, 7251 AZ Vorden | Tel: +31 575 550684 | Toon op kaart

Kasteel Vorden werd al genoemd in de 12e eeuw. In 1315 werden het kasteel en de bijgebouwen voor het eerst verkocht. Steven van Vorden deed zijn bezit over aan zijn oom Dirk. Vanaf dat moment is de geschiedenis van het kasteel en haar bewoners opgetekend.

Het kasteel ligt aan de rand van het dorp Vorden en is één van de weinige kastelen waar je binnen kunt kijken. Met een audiotour of de kasteelheer als gids wandel je letterlijk door de woonvertrekken van de huidige eigenaren Karin de Rouw en Jos Hoenen. Met veel plezier en passie zijn ze voortdurend bezig met de inrichting van het kasteel. Authentieke meubels, kunst, servies, prachtige stoffen, je komt het allemaal tegen tijdens je wandeling door het kasteel.

Het kasteel is gelegen in een typisch Achterhoeks coulisselandschap. Bossen, bosschages en weilanden wisselen elkaar af. De omgeving leent zich dan ook uitstekend voor het maken van prachtige wandel- en fietstochten. De bekendste daarvan zijn de Acht Kastelenroute en het Pieterpad.

Direct naast het kasteel is restaurant Bosloods 1873 gevestigd. Daar koop je ook je toegangskaartje voor een bezoek aan het kasteel. Je krijgt een audiotour en de sleutel van het hek mee, waarmee je jezelf toegang tot het kasteel verschaft.

Vanwege het fotogenieke karakter vormt het kasteel regelmatig het decor voor foto- en filmrapportages. Het is mogelijk om in één van de zolderkamers te overnachten of om het kasteel te huren voor een (feestelijke) activiteit.

Website E-mail Telefoon