Kasteel Vorden

De Horsterkamp 8, 7251 AZ Vorden | Tel: +31575550684 | Toon op kaart

Kasteel Vorden werd al genoemd in de 12e eeuw en werd voor het eerst verkocht in 1315, waarin Steven van Vorden het kasteel en de bijgebouwen overdeed aan zijn oom, Dirk van Vorden. Bij deze familie begint de geschiedenis van Kasteel Vorden.  

Kom en bezoek ons kasteel waar je binnen kunt kijken. Het is een van de weinige kastelen dat echt bewoon is (door ons)en authentiek is ingericht. Het ligt aan de rand van het dorp Vorden in Gelderland. Het is natuurlijk ook beschikbaar voorovernachtingen,  rondleidingen, feesten, foto en film rapportages en andere activiteiten. 

Kasteel Vorden ligt in een typisch mooi Achterhoeks bos –en weidelandschap. Er kunnen dan ook diverse wandel- en fietsroutes gevolgd worden. Vanuit het kasteel loopt u b.v. letterlijk het Pieterpad op. Er zijn fietsen te huur in Vorden (op 500m afstand) om fietstochten te maken. De meest bekende is de Acht Kastelen fietsroute, waarvan kasteel Vorden het meest bekende is. Andere tochten zijn de Staringfietstocht en de Achterhoekse fietsknooppuntroute.  Iets verder ligt natuurlijk het park de Hoge Veluwe. Ook is een bezoek aan pittoreske stadjes zoals Zutphen, Deventer en Bronckhorst een must. Grotere steden, zoals Arnhem en Apeldoorn met hun eigen faciliteteiten liggen op ca. 30 minuten rijden

Vol trots zetten wij, Karin de Rouw en Jos Hoenen zomers en 's winters de grote deuren van onze bijzondere woning op verschillende momenten open. Dwaal door onze sfeervol authentiek ingerichte vertrekken, geheime gangen, torens en keldergewelven.

Wanneer u ons kasteel bezoekt, bent u gedurende uw bezoek te gast bij ons thuis. Het kasteel is namelijk geen museum maar een bijzonder charmante en authentiek ingerichte woning waar wij als gewone mensen werken  en vooral leven met onze 2 Rhodesian Ridgebacks Pippa en Vita en onze Siamese poes Rupert.
Net als bij veel mensen thuis hebben ook wij geen butler, kok of bediende; wij bestieren zelf ons huishouden met zo'n 25 vertrekken, pakken zelf de stofzuiger en doen zelf de was.

U komt tijdens de bezichting (entrée met audio tour: € 12,00; kinderen € 7,50) of rondlelding ook langs onze privévertrekken terwijl er door ons gewoon geleefd en gewerkt wordt. Eigenlijk een historische variant op 'gluren bij de buren'. Proef de charmante 15e tot 18e eeuwse sfeer van de inrichting en de kunst op het kasteel. Bewonder de mooie antieke meubels, schilderijen, beelden, houtsnijwerk, porselein, etc. uit de 17-19e eeuw, bv. in de Rode Kamer met de door prinses Beatrix geschonken ronde tafel. Proeven doet u ook van de heerlijk huisgemaakte taarten, soepen en lunches in ons restaurant 't Kasteelhaantje.

Het kasteel en restaurant zijn bijna het hele jaar afhankelijk van het seizoen 1 of meer dagen geopend. In de zomermaanden zelfs 5 dagen. Kijkt u op onze website voor de preciese openingstijden en dagen.

Website E-mail Telefoon