TOP Vorden

De Bleek, 7251 Vorden | Toon op kaart

Kastelenrijkdom

Kastelendorp Vorden

Vorden ligt in het noordwestelijk deel van de Achterhoek. De omgeving is rijk aan kastelen. De meeste zijn particulier bezit en niet geopend voor bezichtiging. Kasteel Vorden (aan de overzijde van de Horsterkamp) is gerestaureerd en toegankelijk voor publiek. De tuinen van landgoed De Wiersse zijn internationaal beroemd en worden verschillende malen per jaar opengesteld. Typerend is verder dat de kleuren van de boerderijluiken op de verschillende landgoederen verwijzen naar het bijbehorende kasteel.

Wandelnetwerk

Deze TOP is startpunt 94 van het wandelnetwerk. Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de bij de Achterhoekse VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven) of via de wandelplanner op achterhoek.nl/wandelen kunt je zelf een route samenstellen. Ook kun je hier starten met onderstaande themaroutes.
*Het Berendpad (9 km)
*Linderoute (11 km)
*Trekvogelpad (400 km)
*Pieterpad (492 km)

Ontdek de Achterhoek met je smartphone

Een bijzonder leuke manier om de Achterhoek te verkennen is met je smartphone! Interessante anekdotes, filmpjes, foto’s en leuke tips voor onderweg maken de routes tot een ware belevenis. Je kunt hier starten met de digitale routes:

*Cross Country (19 km)
*Roofridders en Jonkheren (41 km)

Fietsroutes

*Lokaal Ommetje Vorden (24 km)