Toer de Wijnboer

Zeddam

's Heerenberg

Doetinchem

Braamt

Stokkum

Netterden

63.13 Km 03:30 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Toer de wijnboer
In de Achterhoek worden heel veel goede wijnen gemaakt. Deze fietstocht leidt je langs twee van de mooist gelegen wijngaarden van de regio. Natuurlijk mag je zelf proeven hoe lekker wijn van Achterhoekse bodem is! Je fietst vanuit het centrum van Doetinchem richting de heuvels van Montferland. Behalve twee wijngaarden doe je ook de varkensboerderij Sanders Hof aan, waar je de varkens lekker buiten ziet rondscharrelen.

Op pad vanaf Villa Ruimzicht
Ga linksaf en dan rechtsaf bij de verkeerslichten. Vervolgens ga je de tweede weg naar links (steek de Ruimzichtlaan over) en volg je de bordjes naar knooppunt 90.

Onderweg zie je...

Sanders Hof
Deze varkensboerderij is een van de vaste leveranciers van Villa Ruimzicht. De varkens lopen hier het hele jaar buiten en krijgen de tijd om rustig te groeien. Op woensdag en zaterdag is de boerderijwinkel geopend.

Wijngoed Montferland
In buurtschap De Wals bevindt zich een van de twee wijngaarden van Wijngoed Montferland. Hier worden Achterhoekse wijnen van hoge kwaliteit gemaakt. Op zaterdagmiddag kun je meedoen aan een rondleiding door de wijngaarden, inclusief proeverij.

Wijngaard Bergherbos
Direct achter kasteel Huis Bergh ligt de tweede wijngaard van Wijngoed Montferland: wijngaard Bergherbos. Dankzij de inzaai van bloemen en kruiden, in combinatie met de vele rozen en lavendel, waan je je hier in een Franse wijnstreek.

 

Lees meer

Villa Ruimzicht

Ruimzichtlaan 150

TOP Stroombroek

Landweerswal 2

TOP Tolhuis

's-Heerenbergseweg 42
90
42
86
24
35
36
49
47
78
83
62
68
84
82
81
80
85
76
79
77
73
46
45
24
86
42
90
91
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route