Bootje varen

in de Achterhoek

Bij een dag op het water denk je misschien niet direct aan de Achterhoek. In deze groene uithoek in het oosten van ons land is geen zee in zicht, maar aan wateren geen gebrek! Meren, plassen, rivieren, beekjes… het is hier een verborgen parel voor de liefhebbers van waterrecreatie. 

Van het rustig peddelen in een kano tot genieten van de historie op een Berkelzomp, hier vind je het allemaal. Of je nu met je gezin, als stelletje of met vrienden komt, de Achterhoek biedt onvergetelijke vaar-ervaringen.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Varen met een verhaal

Stap aan boord van de Berkelzomp, een fluisterboot of andere boot en geniet van de verhalen die over de omgeving en geschiedenis verteld worden. Kies voor een rondvaart! Deze unieke tochten brengen je niet alleen op het water, maar ook terug in de tijd. Ook als je minder goed te voet bent, zijn deze tochten zeer toegankelijk. 

Fluisterstille avonturen vol verwondering

In Ulft kun je de Oude IJssel ontdekken vanaf een fluisterboot, in Zutphen de Berkel en ook op andere plekken kun je fluisterstille avonturen beleven. Een stille boot brengt je van de ene prachtige locatie naar de andere, terwijl de schipper vertelt over de omgeving of je laat genieten van de stilte. De stille, milieuvriendelijke boten bieden een serene ervaring terwijl je geniet van het prachtige Achterhoekse landschap langs de rivieroevers.

Kanoën en SUPpen: Voor de Actievelingen

Ben je op zoek naar meer actie? Huur een kano of ga suppen op de Berkel of de IJssel. Deze activiteiten zijn perfect voor degenen die het water op een meer sportieve wijze willen ervaren.

Meer dan varen in en rondom de Achterhoekse wateren

Je kunt heerlijk varen door de steden van de Achterhoek, zoals Groenlo en Zutphen. Maar dat is niet alles! Rondom de start- of eindplek kun je de rijke geschiedenis van de omgeving ontdekken, heerlijk lunchen, high tea'en, dineren of zelfs een andere activiteit toevoegen aan je dag. Wat ga jij doen?

Een leuke dag bootje varen voor iedereen

Of je nu de voorkeur geeft aan een romantische tocht met een geliefde, een gezellige dag met het gezin, of een avontuur met vrienden, in de Achterhoek vind je het perfecte bootavontuur. En onthoud, de mogelijkheden zijn enorm en er kan nog veel meer dan wij al noemden. Dus bekijk het aanbod zelf en selecteer de optie die bij jou of jullie past. 

Natuur, landschap en goed gezelschap

Vergeet niet om je heen te kijken terwijl je vaart; het water biedt een uniek perspectief op het prachtige landschap en de bijzondere natuur van de Achterhoek. Laat je samen verrassen door de schoonheid van dit gebied. 

Waar kies jij voor? Fluisterstille avonturen of gezelligheid op het water met fijne mensen om je heen? Een rondleiding of verhuur? Bekijk het aanbod en plan jouw dag bootje varen.