Fietsroutes in Gorssel

Langs heidevelden en door uitgestrekte bossen

In de omgeving van Gorssel vind je prachtige fietsroutes. Tijdens het fietsen is het een must om een tussenstop te maken bij Museum MORE in Gorssel, het grootste museum voor Nederlands modern realisme. Fiets hierna verder door de bossen rondom Gorssel en laat je tijdens het fietsen verrassen door de markante villa’s. Fiets verder en passeer natuurgebied de Gorsselse Heide. Een van de belangrijkste en grootste natte heideterreinen van Oost-Gelderland. Vind hieronder jouw fietsroute in Gorssel en ontdek al fietsend al het moois van deze Achterhoekse plaats.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Mooie fietsroutes door Gorssel en omgeving

Gorssel ligt in de buurt van Hanzestad Zutphen. Een prachtige oude stad waar je nog fraaie koopmanshuizen langs de kade van de IJssel vindt. Met de fietsroute ‘Rondom Zutphen’ fiets je door de pracht en praal van Zutphen maar ook door andere dorpen en stadjes in de omgeving van Gorssel. De fietsroute ‘Rondje Lochem’ voert je dwars door het coulisselandschap en door de charmante dorpen rondom Lochem. De fietsroute voert je door Gorssel en door natuurgebied de Gorsselse Heide. Tijdens het fietsen worden grassen, heide, zandachtige en kale gedeeltes afgewisseld met bomen en gagelstruiken. Dit natuurgebied in Gorssel behoort tot één van de grootste en belangrijkste natte heideterreinen van Oost-Gelderland.

Museum More startpunt fietsroute ‘Gorssels Goed’

De fietsroute ‘Gorssels Goed’ start bij Museum More. Het grootste museum voor Nederlands modern realisme. Hier kun je topwerken bezichtigen van grootmeesters als Carel Willink, Pyke Koch, Jan Mankes en Charley Toorop. Deze fietsroute voert je langs mooie bezienswaardigheden dwars door het afwisselende landschap van Gorssel. Je fietst langs water, door groen buitengebied, het dorpje Joppe en over de Gorsselse Heide.