Rondje Lochem

Almen

Lochem

Laren

Gorssel

Harfsen

Epse

Dortherhoek

54.00 Km 03:00 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Met deze route doe je de charmante dorpen aan in de omgeving van Lochem. Natuurlijk sla je ook Lochem zelf niet over! Het gezellige marktplein is de ideale plek om even van je fiets te stappen voor een kop koffie of lunch. Terwijl je van het ene dorp of stadje naar het andere fietst, geniet je van een afwisselend landschap. Zo fiets je langs het water, door groen buitengebied en over de Gorsselse Heide. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

1 Almen

Hier waan je je in een charmant Frans dorpje. Rust even uit onder de oude lindebomen op het dorpsplein. Als je om je heen kijkt, zie je onder andere de kerk, de school, het meestershuis en Museum STAAL, een ode aan de dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring (1767-1840). 

2 Twentekanaal

Dit is een belangrijke binnenvaartverbinding tussen de IJssel en Twente. In Eefde bevindt zich het sluizencomplex, een rijksmonument uit 1933. Rijkswaterstaat gebruikt dit complex voor waterhuishouding en scheepvaartverkeer.

3 De Gorsselse Heide

Dit natuurgebied van ruim honderd hectare groot is een van de belangrijkste en grootste natte heideterreinen van Oost-Gelderland. Heide, grassen, zandachtige en kale gedeeltes worden afgewisseld met gagelstruiken en bomen.

4 Gorssel

In dit stijlvolle plaatsje vind je aan de Hoofdstraat het grootste museum voor Nederlands modern realisme: Museum MORE. Er zijn topwerken te zien van grootmeesters als Carel Willink, Pyke Koch, Jan Mankes en Charley Toorop.

5 Epse

Epse heeft de ideale ligging: direct aan de IJssel, tussen weelderige bossen en in de nabijheid van oude Hanzesteden. In het dorp ervaar je een weldadige rust en veel ruimte. Tussen het groen ontdek je lieflijke huisjes en luxe bosvilla’s.

6 Harfsen

Stap even van de fiets, want dit dorp nodigt uit om te onthaasten. Natuur en bebouwing lopen hier bijna naadloos in elkaar over. Waar anders in Nederland lopen de zandwegen nog gewoon door tot in het dorp?

7 Laren

In het centrum van het bourgondische dorp Laren staat een N.H. Waterstaatskerkje uit 1835. Benieuwd waar die bijzondere naam vandaan komt? De Nederlandse Hervormde kerk was toen nog officieel de staatskerk en het ministerie van Waterstaat leverde de architect.

8 Lochem

Lochem heeft al sinds 1233 stadsrechten. Sinds de middeleeuwen is het stratenstelsel van de binnenstad nauwelijks veranderd. Het gezellige marktplein met de vele terrasjes is de ideale plek om even bij te komen van je fietstocht.
 

Lees meer

TOP Bij Jansen&Jansen

Kwekerijweg 4

VVV Lochem

Markt 2

Goossens Lochem

Prins Bernhardweg 11
57
54
27
27
47
30
31
29
28
33
24
23
18
17
15
16
46
45
42
41
38
32
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route