Rondom Zutphen

Warnsveld, Bronkhorst, Wichmond, Zutphen, Vierakker, & Gorssel
60.37 Km 03:21 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

De monumentale Hanzestad Zutphen staat bekend om de oude vestingwerken, imposante koopmanshuizen en schitterende hofjes. Maar ook de omgeving is prachtig! Tijdens deze fietstocht ontdek je de charmante dorpen rondom Zutphen. Je komt door de uiterwaarden van de IJssel en geniet van het prachtige, afwisselende landschap.

1. Zutphen

Aan het eind van de twaalfde eeuw kreeg Zutphen stadsrechten en trad de stad toe tot de Hanze. Nu is het een van de belangrijkste historische stadskernen van Nederland, met een bijzonder groot aantal middeleeuwse huizen.

2 Wichmond en Vierakker

Deze twee dorpen zijn in de loop der tijd met elkaar vergroeid geraakt. Op het landgoed Suideras in Vierakker staat de St. Willibrorduskerk. Deze kerk wordt niet alleen geroemd om de schitterende ligging, maar ook om het interieur.


3 Bronkhorst

Met 170 inwoners is Bronkhorst het kleinste stadje van Nederland. Bijna het hele stadje bestaat uit monumenten.


4 Museum MORE

In dit grootste museum voor Nederlands modern realisme is de collectie van Hans Melchers ondergebracht. De verzameling bevat werk van toonaangevende Nederlandse kunstenaars van de afgelopen honderd jaar, onder wie Carel Willink, Jan Mankes en Charley Toorop.


5 Warnsveld

Warnsveld heeft een intieme dorpskern en ligt midden in een prachtig landschap met kastelen, landgoederen en uitgestrekte bossen. In het centrum van het dorp staat de NH Martinuskerk met een toren uit de elfde eeuw.
 

Startpunten

TOP Zutphen
Houtwal 3
Zutphen
TOP Bronkhorst
Onderstraat 9
Bronkhorst
TOP Bij Jansen&Jansen
Kwekerijweg 4
Gorssel
TOP Warnsveld
Rijksstraatweg 10
Warnsveld
VVV Inspiratiepunt Zutphen
Houtmarkt 75
Zutphen

Deel deze route