Gorssels Goed fietsroute

17.72 Km 00:59 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

De fietsroute start, net als de wandelroute van Gorssels Goed, bij Museum MORE. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Fietsend via het Tramhuis en de touwslagerij bereikt u het grote bosgebied, met markante villa’s. Vanaf onder meer de uitspanning de Zevensprong (voorheen de Zessprong) – vlakbij ligt de Gorsselse Heide – en de voormalige V1-lanceerplaats, arriveert u in dorp Joppe. Dit dorp koestert z’n charmante kasteel, de grote kerk en een plek waaraan niet meer te zien valt dat daar ooit een treinstation heeft gestaan, behalve dan het Bosrestaurant, eens het ‘stationskoffiehuis’. Langs de Joppelaan terug naar Gorssel. Via het tolhuisje, het Noorsche Huis en de Zorgtuin komt u bij de IJssel en het pontveer. Vervolgens gaande langs het oorlogsmonument, dat ons herinnert aan de IJsseloversteek door de Canadezen in 1945, bereikt u via de Veerweg en de Ravensweerdsweg het prachtige uiterwaardengebied De Ravenswaarden. Daar treft u de gerestaureerde molen en de opvolger van de historische herberg De Muyl, met desgewenst een extra uitstapje naar het ooievaarsdorp en de Voskolk. Na het oversteken van de provinciale weg rijdt u via Villa De Zonnekamp de kern van Gorssel binnen en eindigt u weer bij het museum. Hier kunt u bijvoorbeeld ‘overstappen’ op de wandelroute.

Over de opgenomen foto’s:

De historische foto’s in de objectbeschrijvingen zijn met toestemming tot opname afkomstig van het Erfgoedcentrum in Zutphen dan wel zijn door dhr. Ad de Ruiter (Gorssel) of door dhr. Henk Hietbrink (Joppe) uit hun collecties ter beschikking gesteld. De foto’s met de vermelding ‘JTEFOTOGRAFIE’ zijn speciaal in opdracht door de Gorsselse fotografe Janny Schiphorst gemaakt.”
 

Lees meer
Natuur

Museum MORE

Hoofdstraat 28
57
34
54
27
27
59
58
32
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route