Fietsroutes in Lichtenvoorde

Fietsen langs vennetjes, beekjes door bossen en langs historie

Fietsroutes in Lichtenvoorde en omgeving

Wie gaat fietsen in Lichtenvoorde kan een veelzijdige dag in de natuur verwachten. Van vennetjes en beekjes tot spannende fietspaden in de bossen, jong en oud zullen zich tijdens de fietstochten niet vervelen. Ontdek het marktplein in het centrum van Lichtenvoorde of bezoek omringende dorpen als Lievelde of Groenlo. In het buitengebied van Lichtenvoorde kan je bovendien een theehuis met vlindertuin vinden, waar je tijdens een pauze kan genieten van een kopje koffie of thee. Wie tijdens het fietsen in Lichtenvoorde in alle rust de natuur wil bekijken, kan terecht bij de natuurobservatiepost in het nabijgelegen Vragender. Op deze 15 meter hoge toren kan je ver weg kijken over het Vragenderveen en diverse vogels spotten. Vind hieronder jouw fietsroute in Lichtenvoorde en ontdek al fietsend al het moois van deze plaats.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Divers aanbod fietsroutes in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde staat bij uitstek bekend om de veelzijdige natuur, maar ook om het Zwarte Cross festival. Wie het festival en de omgeving beter wil leren kennen, kan de 16 kilometer lange route 'in de sporen van de Zwarte Cross' afleggen. Deze fietsroute is voor ieder niveau geschikt en start op de markt in Lichtenvoorde, waarna je de weg vervolgt langs de uitgestrekte weilanden aan de rand van het dorp, om uiteindelijk het festivalterrein te passeren waar ook boerencamping 'de Zwarte Cross' ligt. Ieder jaar strijken vele festivalgangers hier met hun tent of caravan neer om dagenlang te genieten van het muziekfestival, afgewisseld met diverse motorcrossactiviteiten zoals stunts en races. Ten slotte kom je via Vragender weer terug in het centrum van Lichtenvoorde, maar niet voordat je een prachtig uitzicht hebt gehad over het Vragenderveen, een natuurgebied waar je bovendien diverse vogels kan spotten. Wil je liever een historische fietsroute afleggen en schrik je niet van lange afstanden? De wijnroute van Oost Gelre is een leerzame fietsroute met onder andere een bezoek aan de vestingstad Groenlo, waar diverse bezienswaardigheden uit de Tachtigjarige oorlog je een goed beeld van deze periode geven. Ook kom je bij deze fietsroute over de Duitse grens, waar je onder andere flamingo's kan zien in het Zwillbrocker venn. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de wijngaard niet overgeslagen worden. Neem een kijkje bij de wijndruiven neem deel aan een wijnproeverij. Een leuke manier om even op adem te komen tijdens deze flinke fietstocht.

Bezienswaardigheden tijdens het fietsen in Lichtenvoorde

Wie tijdens het fietsen in Lichtenvoorde wil verdiepen in de geschiedenis en cultuur, kan bij verschillende musea en monumenten terecht. Onder andere het openluchtmuseum bij Erve Kots is een leerzame ervaring voor jong en oud. Ook zijn er in Lichtenvoorde diverse ateliers, waar exposities en workshops plaatsvinden. Tot slot is ook de stadsboerderij in Groenlo de moeite waard om te bezoeken, waar je je volledig kan onderdompelen in het 17e-eeuwse leven. Er valt genoeg te beleven langs de fietsroutes in Lichtenvoorde.