Fietsroutes in Ruurlo

Fietsen langs kastelen, molens en door bossen

De leukste fietsroutes in omgeving Ruurlo

Ontdek hoe mooi Ruurlo is op de fiets! Er zijn tal van fietsroutes in Ruurlo en omstreken die je meenemen naar de mooiste plekjes in de omgeving. Ontdek Kasteel Ruurlo, maar ook de Zevensprong, ga door het Graafschap of maak een lokaal ommetje door Ruurlo. Huur fietsen in Ruurlo of maak de fietstocht op je eigen fiets. De tijd lijkt zo nu en dan stil te hebben gestaan in de pittoreske omgeving vol Kroezebomen, historische kerken en meer. Volg de bordjes en neem je camera mee tijdens de fietstocht door Ruurlo en omliggende dorpen, want het is werkelijk prachtig. En stop zo nu en dan onderweg voor een bezoek aan een Heggendoolhof, kerk, museum of restaurant. Vind hieronder jouw wandelroute in Ruurlo en ontdek al wandelend de hoogtepunten van Ruurlo.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Prachtige fietsroutes van Ruurlo

Ontdek de verschillende schitterende fietsroutes van Ruurlo. Zoals de Graafschapsroutes oost en zuid, het Zandroute en Fietsen met de Molenaar. Fiets langs kastelen en landgoederen, langs molens door bossen en langs uitgestrekte weilanden.

Moderne kunst in een historisch kasteel

Kasteel Ruurlo mag tijdens het fietsen in Ruurlo niet ontbreken. Het historisch kasteel huisvest de moderne kunst van Museum MORE, maar is zelf ook zeer de moeite waard om te bewonderen. Het biedt een prachtig rustpunt tijdens je fietstocht door Ruurlo. Geniet van de kunst van Carel Willink en de Engelse tuinen voordat je weer op je fiets stapt om de fietstocht in Ruurlo te vervolgen. De route MORE en Smoks brengt je vervolgens naar Zelhem, waar Smoks Hanne woonde. Zij is het beroemdste kruidenvrouwtje en je komt haar overal tegen.

Heb je al gehoord van de Zevensprong

Wist je dat de verfilming van het boek De Zevensprong van Tonke Dragt plaats vond in Ruurlo? Dit boek over een schat in het Trappenhuis komt tijdens de Zevensprong fietsroute van Ruurlo tot leven. Onderweg kom je zeven opdrachten tegen die je met het opdrachtenboekje, verkrijgbaar bij de VVV Pannenkoekenboerderij de Heikamp, kan oplossen om de schat te vinden. De Zevensprong fietsroute in Ruurlo is een aanrader om met kinderen vanaf 9 tot en met 13 jaar te doen en brengt je langs de echte Zevensprong uit de televisieserie.