Rondje Sinderen De Heurne

Ulft

Sinderen

Voorst

De Heurne

Download GPX-bestand
42.25 Km 02:21 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Tijdens deze fietstocht geniet je van de afwisselende natuur. Je komt door twee bosgebieden, het Idinkbos en het Nibbelinkbos. Verder doe je recreatiegebied Engbergen aan, waar een mooie mix van bos, weilanden en water te zien is. Maar ook aan markante gebouwen geen gebrek in deze omgeving! Je komt onder andere langs de Antoniuskapel en twee oude molens. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Idinkbos en Nibbelinkbos
In deze twee bosgebieden vind je een mooie afwisseling van bos, landbouwgronden, struikgewas en kleinschalige landschapselementen, zoals houtwallen en een kikkerpoel. In de omgeving van deze bosgebieden staan twee oude boerderijen met de namen Idink en Groot Nibbelink.

Antoniuskapel
De geschiedenis van deze bidkapel gaat terug tot 1150. In 1660 brandde de kapel af, maar in 1662 werd deze weer herbouwd. De kapel is onder andere gebruikt als dorpsschool, als plek om tabak te drogen en om kerkdiensten te houden. Er worden nog steeds plechtigheden gehouden.

Haltegebouw
Tussen 1904 en 1942 liep er een spoorlijn tussen Varsseveld en Dinxperlo. Nu zie je daar nog maar weinig van in het landschap. Wel staat er in Sinderen dit goed bewaard gebleven haltegebouw met houten abri.

Keizersbeek
De Keizersbeek loopt vanaf de Schaersbeek bij Bredevoort naar de Aa-strang in Voorst en is in 1964 gekanaliseerd. Maar hier bij Sinderen heeft de beek een natuurlijker karakter. Dat is te merken aan de vele planten en dieren die je hier kunt spotten.

Teunismolen
De Teunismolen komt uit het jaar 1822. Vroeger was het een beltmolen, tegenwoordig een stellingmolen. De naam Teunismolen is afkomstig van de boerderij Het Teunishuis, die vroeger in de buurt van de molen stond.

Kempermolen
De Kempermolen is een ronde, stenen molen waarvan de kap gedekt is met eikenschalen. Deze korenmolen uit 1882 staat op een belt van ruim drie meter hoog.

Recreatiegebied Engbergen
Recreatiegebied Engbergen is een veelzijdig gebied waar je onder andere kunt paardrijden, kanovaren, abseilen en golfen. Kinderen kunnen lekker spelen bij de natuur- en waterspeelplaats of op de kinderboerderij.

 

Lees meer
Natuur
Kerkenpaden
Gemarkeerd

TOP Groot Nibbelink

Nibbelinklaan 12

TOP DRU Industriepark

Hutteweg 24

TOP Van Hal

Grensweg 13
51
98
55
93
95
94
96
58
67
11
57
56
56
01
92
64
75
63
87
87
54
55
98
51
21
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route