Montferlands Mooiste

Zeddam

's Heerenberg

Braamt

Beek

Didam

Elten

49.10 Km 02:44 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Montferlands Mooiste
Deze afwisselende fietsroute neemt je mee naar de mooiste plekjes van Montferland. Pittoreske dorpjes en plaatsjes liggen hier verscholen tussen heuvels, bossen en akkerland. Het heuvelachtige landschap trakteert je op prachtige vergezichten. Je maakt ook een kort uitstapje over de grens, naar het Duitse Hoog-Elten. Bij knooppunt 75 kun je de route inkorten (tot 29 km), door rechtstreeks naar knooppunt 19 te fietsen.

Op pad vanaf Grandcafé de Snor
Ga rechtsaf richting het eerste knooppunt, nummer 80. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Onderweg zie je...

Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg behoort tot de grootste waterburchten van Nederland. Het kasteel was een stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. De twaalfde-eeuwse burcht is een echte trekpleister, met zijn prachtige uitstraling, laatmiddeleeuwse kunstcollectie en munt- en wapenkamer.

Het Bergherbos
Dit heuvelachtige bos ligt op een stuwwallencomplex uit de voorlaatste ijstijd. Het bos wordt omringd door akkers met graan, die rijk zijn aan akkerkruiden en insecten. In het bos bevindt zich een grote uitkijktoren en een natuurspeelplaats.

Elten (Duitsland)
Dit Duitse dorp ten zuidwesten van ’s-Heerenberg wordt aan drie kanten omsloten door Nederland. Na de Tweede Wereldoorlog hoorde het dorp zelfs een tijdje bij ons land. Een deel van het dorp ligt op de Eltenberg (een uitloper van het Montferland) en wordt Hoog-Elten genoemd.  

Recreatiegebied Stroombroek
Rondom deze recreatieplas zijn Landal Stroombroek en Palestra (sauna en beauty) gebouwd. Ook de kabelwaterskibaan, Markant Outdoorcentrum en het Land van Jan Klaassen (een pretpark voor kinderen tot acht jaar) hebben er een plek gevonden.

Lees meer

Grandcafé de Snor

Molenstraat 2

TOP Tolhuis

's-Heerenbergseweg 42
80
85
10
75
64
04
02
20
21
16
07
08
10
03
23
19
44
45
46
48
47
78
77
79
81
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route