Reuselink Rondje Aalten

Winterswijk

Bredevoort

Aalten

49.52 Km 02:45 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Startpunt: Restaurant Reuselink / Recreatiepark Het Winkel

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Onderweg kom je langs:

1. Bekendelle
Een van de Natura2000 gebieden in Nederland is Bekendelle in ’t Woold bij Winterswijk. Het is een van de weinige moerasbossen van Nederland. Wat deze plek uniek maakt is dat op een relatief kleine plek zoveel variatie aan natuur te vinden is. Ook is er een zeldzame mos soort te vinden: het spatelmos. In het bos zijn ook diverse vogelsoorten als de ijsvogel en de middelste bonte specht te vinden. Daarnaast kun je er de zeldzame libelle de bosbeekjuffer bewonderen.

2. Woold
Het Woold is een buurtschap in de gemeente Winterswijk en loopt tot achter de grens met Duitsland. Door het Woold loopt de doorgaande weg van Winterswijk naar Bocholt. In het Woold heerst een sterk verenigingsleven. Alle nodige voorzieningen zijn in het buurtschap te vinden. Het Wooldse veen is een prachtige plek voor een wandeling. Er lopen ook oude smokkelroutes door het veen die stammen uit de tweede wereldoorlog.

3. Aalten
Aalten heeft in de tijd van de bezetting WOII een belangrijke rol gespeeld in het verzet. De bijbehorende verhalen vind je terug in het Nationaal Onderduikmuseum. Op en rond de sfeervolle markt met de eeuwenoude Helenakerk kun je heerlijk genieten op sfeervolle terrassen van rondom gelegen restaurants. Bovendien kent Aalten vele ‘gängeskes’; smalle, verscholen paadjes die al eeuwenlang straten tussen de gebouwen door met elkaar verbinden. 

4. Bredevoort - Slingeplas
De historische vestingstad Bredevoort ligt in de gemeente Aalten. In Bredevoort vind je diverse interessante winkeltjes en antiquairs. Het oude centrum is een heerlijke plek voor een stadswandeling. Je waant je zo terug in de 17e eeuw. In een van de gezellige cafés of restaurants kun je daarna heerlijk bijkomen onder het genot van echte streekproducten!

De Slingeplas is een recreatieplas en ligt dichtbij vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk. De recreatieplas is een officiële zwemlocatie wat inhoud dat de waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd word. De Slingeplas is een ideale locatie voor een dagje uit door de vele activiteiten die op en rondom de plas te doen zijn. Denk hierbij aan wandelen en fietsen rondom de plas maar ook aan kanoën of suppen op het water. Toegang tot de plas is bovendien gratis.

5. Korenburgerveen
Het Korenburgerveen is een uitgestrekt natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen door een historisch landschap met prachtige bossen, houtwallen, heide en hoogveen. In combinatie met het Meddose Veen en het Vragender Veen is het een groot Hoogveengebied.

Lees meer
Natuur

TOP Berenschot

Wooldseweg 74

Restaurant Reuselink

De Slingeweg 20
30
27
28
26
26
30
91
25
90
47
47
46
44
45
17
12
13
06
14
20
21
30
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route